Pass

ABD'nin Kudüs'e taşıdığı büyükelçiliğinin açılışını protesto eden Filistinlilere ateş açan İsrail Hükümeti Çaycuma’da kınandı.

Çaycuma Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Kuntekin, Çaycuma Memur Sen ve Diyanet Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç, Diva Sen İlçe Başkanı Yusuf Bayhan ve Türk Diyanet Vakıf Sen Çaycuma Temsilcisi İlyas Güven konu ile ilgili ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Çaycuma önceki Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Grup adına açıklamayı Çaycuma Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Kurttekin yaparak şunları söyledi; “ ABD Başkanı Trump’ın 7 Aralık 2017’de Kudüs’ü İsrail’in Başkenti ilan etmesinin ardından, ABD yönetimi 14 Mayıs 2018 tarihi itibari ile büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdı. Kudüs’te konu ile ilgili olarak gergin bekleyiş sürerken, Gazze’de ise protestolar başlamış durumda. Gazze’de 60 civarında Filistinli İsrail güçleri tarafından vurularak şehit edildi. 2 binden fazla da Filistinli İsrail güçleri tarafından gerçek mermi ile vurularak yaralandı. Ülkemizde üç gün yas ilan edildi. Filistin de yaşanan kıyım, İslam coğrafyasının ayıbıdır. Mazlumun sesi olmayan bizler, Ya ilelebet bu prangalara mahrum olacağız yada bir ve bütün olup İsrail’in bu taşkınlığına son vereceğiz. Allah, Onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor. ”İbrahim suresi 42.Ayette öyle diyor. Ayet ve Hadislerin biz Müslümanlar için rehber olduğu ortadadır. Bu zulümler elbet son bulacaktır. Fakat Müslümanların parça parça olan halleri, nice canların son bulmasında baş aktördür. Hiç bir şey yapamıyorsak en azından Filistin’esas olmalıyız, Filistin’in çığlığını dünyaya duyurmalıyız. Amerika’nın 2017 yılında ortaya attığı karara 128 üye ret vermiştir. Bizim asıl derdimiz bu değildir. Asıl derdimiz, bahanelerle işgalleri meşrulaştıran, pişkince orantısız güç kullanan, bahanelerle mazlumları öldüren bu zalimlerin yaptığınadır. Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın İsrail’in Filistin’e attığı füzelerin yarısını Müslümanlar İsrail’e atsa akşam çayını Kudüs’te içeriz. Bu gün uyuyan İslam âlemi uykularında kahramanlık rüyaları görmektedirler. Gerçek olan rüyalardan fazlasıdır. Bütün bu zulüm ve kıyımların sorumlusu başta Amerika ve onun orta doğudaki TERÖR Karakolu terörist İsrail’dir ve buna ses çıkaramayan BM ve diğer adıyla birleşmiş Leşler teşkilatıdır. Başta Türkiye’nin ve İslam coğrafyasının Siyonist İsrail’e karşı siyasi demeçlerden çok, yaptırım odaklı kararlar alması zaruri ve elzemdir”. İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu’nun yaptığı duanın ardından açıklama sona erdi.

Haber. EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2469
16.05.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın