Pass

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında; Çanakkale Ruhu başta olmak üzere öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, millî, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak ve bu değerlerin yeni nesillere aktarımını sağlamak ve bu alanlarda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla “Çanakkale’den Afrin’ e Çanakkale Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Konferansa konuşmacı olarak ÇOMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi ve Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Öğretim Üyesi görevlerinde bulunduktan sonra emekli olmuş Edebiyatçı- araştırmacı Yazar Sayın Bünyamin Nami TONKA konuşmacı olarak katıldı.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde üç oturum olarak gerçekleştirilen konferansı önce Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesinin bütün öğrenci ve öğretmenleri, daha sonra da ÇTSO Fen Lisesi, Oktay ve Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Aydın Berber Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine olmak üzere yaklaşık sekiz yüz öğrenci izledi.

Çaycuma halkına yönelik gerçekleştirilen konferansa Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürleri Bayram Güneş, Cengiz Yılmaz, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Yıldırım, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri ve emekli öğretmenler katıldı.

Akıcı ve bilgi dolu üslubuyla izleyicilere farklı ve detaylı bilgiler sunan konuşmacı “Ölümsüz Vatan Türküsü Çanakkale-Çanakkale Kahramanları-Ali Galip Yoluç’un Hatıraları-Üniversite Öğrencileri için Türk Dili” adlı kitapları yazmanın yanında Çanakkale’de bulunan yerel basında Tarihi, Kültürel ve güncel meselelerle ilgili düzenli olarak yazılar yazdığını, Resmi ve Özel Kurum ve Kuruluşlar ile Üniversitelerin düzenlediği özellikle “Çanakkale” konulu konferanslara, Ulusal ve yerel televizyonlarda programlara katıldığını, onlarca toplantı, sempozyum vb. etkinliklere konuşmacı olarak katıldığını ifade etti. Ancak ilk defa bir lise tarafından davet edildiğini ve lise öğrencilerine konferans verdiğini, katılan öğrencilerin ilgi ve alakalarından memnun olduğunu belirtti.

Müdür Yardımcısı Kadri Çökelez, Resim Öğretmeni Ayten İnaloğlu, Tarih öğretmenleri Raziye Çelikli ve Elvan Özcan, Edebiyat öğretmeni Fatih Aydın ile bir grup öğrenci konferansın düzenli yürütülmesi için ellerinden gelen gayreti göstererek okul müdürünü yalnız bırakmadı.

Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu; “Mart ayı bahar mevsiminin başlangıcı olup bu ayda tabiat yeniden dirilmeye başlar. Mart ayı aynı zamanda milli ve manevi iklimimiz için de bir dirilme ayıdır. İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri,18 Mart Şehitler günü etkinlikleri kapsamında “şehitlik, gazilik, vatan, millet, bayrak, ezan, birlik, beraberlik, istiklal gibi milli ve manevi değerlerimizin tamamı Mart ayında değişik etkinlikler vesilesiyle gündeme gelir. Bizler Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi olarak bu etkinliklere katkı sunmak, milli ve manevi değerlerimizin değişik toplum kesimleri tarafından farkına varılması, en azından hatırlanması maksadıyla bu konferansı düzenledik. Öncelikle bizim bu etkinliğimizi himaye eden Kaymakamımız Sayın Serkan Keçeli’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, siz katılımcılara ve Konuşmacımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Kaymakam Sayın Serkan Keçeli, Bünyamin Nami Tonka’ya Devrek bastonu hediye etti. Bütün katılımcılarla sahnede hatıra fotoğrafı çekildi. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3057
22.03.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın