Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 4 gün sürecek olan hizmet içi eğitim semineri başladı.
Bir otelde düzenlenen seminerin açılışına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, TSO Başkanı Metin Demir, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu seminer, Orman Genel Müdürlüğünün tanıtım filmi ile başladı.
Tanıtım filminin ardından açılış konuşmasını yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise “İşletme şeflikleri bizim uç beylerimiz sizleri her yıl eğitimlere tabi tutuyoruz. Amacımız sizlerin bilgilerini tekrar etmek yapılan ormancılık çalışmaların kritiğinin yapılması güzel çalışmaların anlatılması eleştirel bir yaklaşımla dile getirmektir. Önceden Türkiye’nin yüzde 28 ine hitap ederken şimdi yüzde 100'e hitap ediyoruz. Kot yangınlarından erozyon ve mera çalışmalarına ÖRKÖY kredilerinden odun dişi ürünlere kadar çok çeşitli işlerle iştirak ediyoruz. Fidanlıklarımızı milletimizin hizmetine açtık. Disiplin yüksek moral amirlere itaat, yılmamak pes etmemek, İşinizi ve birbirinizi sevin, Endüstriyel üretimlerimizi 1.5 milyona çıkartıyoruz. Buna toplumun ihtiyacı var. Yöremizde de baktığımız zaman Kastamonu’da olsun diğer diğer vilayetlerde olsun devasa fabrikalar var. Sunta ve diğer ürünler için fabrikalar var. Bunlar dünyada marka olmuş. Ormanlarımızın bakımları da sürüyor. Yöremizde çok genç ormanlarımız var. Genç ormanlarımıza bakmamız lazım. O konuda da epey mesafe aldık. Ormanlarımızın bakımı hem köylümüze iş olarak geri yansıyor hem de sanayicimizin ihtiyacı karşılanıyor. Türkiye’deki orman alanlarının yaklaşık yüzde 3’ünü temsil ediyor ormanlarımız. İşletme şefliği bu mesleğin temeli, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. ” şeklinde konuştu.
Ormanların önemine değinen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar “Yaptığınız iş çok güzel, değerli bir iş. Çünkü orman ağaç kurda kuşa, böceğe herkese hayat veriyor. Yeni bir alan oluşturuyor. Dolayısıyla ne yönüyle bakarsanız bakın ekonomik, verimlilik gibi her yönüyle bakın çok değerli bir iş yapıyorsunuz. Hem insan sağlığı açısından hem beden hem ruh sağlığı açısından da çok güzel bir iş. Tabi iklime etkisi, yağmura etkisi bir başka güzellik. Bu anlamda şanslısınız. Güzel bir işiniz var. Bunun tadını çıkartın. Bunun tadı da çıkıyor gibi geliyor. Bölge Müdürümüzün öncülüğünde bütün bölgemizde çok güzel işler oldu. Bir heyecan var, projeler peşpeşe geliyor. Hedefler çok büyük. Bu da hepimizi motive ediyor. Bundan dolayı bölge müdürümüze ve sizlere teşekkür ediyorum. Vermiş olduğunuz güzel hizmetler için. Ama yapılacak güzel işlerin sonu yok. İnsan her şartta, her durumda daha güzelini daha fazlasını yapabilir. Böyle yaratılmışız Allah bize böyle güzellik, yetenek de vermiş” diye konuştu.
“MOBİLYA İHTİSAS OSB’Yİ KURMA ADIMLARINI ATTIK”
Vali Ahmet Çınar bölgenin önemine dikkat çekti. Bölgede mobilyacılık adına bir faaliyet olmadığına dikkat çeken Çınar, “Bölgemiz Türkiye’de en çok orman ve en kaliteli orman bölgelerin başında geliyor. Biz bölge müdürümüzle ormanları da çok dolaştık. Bu konulara kafa da yoruyoruz. Ama bölgemizde mobilyacılık adına hiçbir faaliyet yok. Bunu düşündük. Mobilya ihtisas organize sanayi bölgesi kurma adımlarını attık. Resmi adımları başlattık. TSO başkanımız da yanımızda. Hiçbir problem de yok. İnşallah bunun kurulumunu da gerçekleştireceğiz. O zaman orman envalini diyelim artık odun olarak katma değersiz satmamış olacağız. En son noktası işlenmiş halde, katma değeri en fazla yüklenmiş halde satacağız. Bölgenin en büyük limanı Filyos’ta oluyor. Bölgenin bence en büyük pazarı da bence Karadeniz havzası. Mobilya sürekli ihtiyaç duyulan, kimisi modası geçti diye kimisi yeni evlenecek diye mutlaka mobilyasını değiştirir. Biz burada hem tasarımına önem verir hem organik tarafına vurgu yapar hem her çeşiinden bürodan eve kadar ucuzundan pahalısına kadar bu mobilyayı üretirsek çok büyük istihdam alanı da oluşur. Orman ürünlerimizi de en iyi şekilde değerlendirmiş oluruz. Bu Karadeniz havzası başta bu büyük pazara da ulaştırmış oluruz” şeklinde konuştu.
Tersanecilik faaliyetlerinin ileride yeniden canlanabileceğini hatırlatan Çınar, “Hali hazırda iflasa gitse de gelecekte tekrar ayağa kalkacağını düşündüğümüz tersanecilik faaliyetlerinde giderek zenginleşmeyle birlikte lüks yatların da üretilebileceği hedefle yola çıkarsak bir de buna yatlarda kullanılacak mobilya da çıkacak. Aklıma şu geldi. Acaba bizim yeni tür ağaçlara veya şu tür ağaçların çoğaltılmasına ihtiyaç var mı? Bu bir planlama işi mesela. OSB kurulursa mesela biz bi mobilyayı üretirsek buna hangi tür ağaç bir planlama işi, kaç yılda yetişir ne kadar olsa iyi olur gibi” şeklinde konuştu.
14-15-16-17 Şubat 2018 tarihleri arasında sürecek olan seminerde bölge müdürlüğüne bağlı 9 işletme müdürlüğünün işletme müdür yardımcıları ve işletme şeflerine yönelik silvi kültür, ağaçlandırma, koruma, makine ikmal konularında bilgiler aktarılacak.
Haber: İHA
Haber Okunma Sayısı :
2926