Pass

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar Çaycuma Şehit Ömer Halisdemir Yatılı Kuran Kursu’nda İmam Hatip öğrencileri ile bir araya geldi. İlk olarak sınıfları gezen ve İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’dan bilgi alan Çınar toplantı salonunda bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Liseli öğrencilere tavsiye ve Vali Çınar Türklerin yıllardır aşağılık kompleksi ile yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi. Çınar; “ Türklerden bir şey olmaz, kafası çalışmaz, Avrupalı her şeyin en iyisini biliyor. Diyerek bizim nesiller yetiştirilmeye çalışılmış. Aşağılık kompleksi olan hiçbir toplum gelişme sağlayamaz. Çünkü her zaman kendinden önde olduğu kabul ettiği için onun özgür bir birey onurlu bir vatandaş olarak kendisini geliştirmesine imkân yok. Bütün az gelişmiş memleketlerde olduğu gibi ülkemizde bu kaderi yaşadı.

‘TARİHİMİZİ YANLIŞ BİLİYORUZ’

Tarihimizi bilmezsek geleceğimizi inşa edemeyiz. Tarihimizi bilirsek ne kadar güçlü ne kadar onurlu olduğumuzu biliriz. Tarihte birçok yalan bilgi var. Bir sosyolog yazsında ‘Türk Dil Kurumu’nun başında bir Ermeni vardı’diyor. Yanlış anlamayan ırkçı falan değiliz ama en stratejik kurumların başına yabancılar geliyorsa o bir problemdir. Irkçı değiliz ama bilinçliyiz. Tarihte bize Vahdettin’i hain olarak öğrettiler. Sonra Mustafa Kemal bir gece kayıkla azgın dalgalar arasında Samsun’a gitti. Bize böyle anlattılar. Mustafa Kemal Vahdettin’in emir subayı idi. Mustafa Kemal böbreklerindeki rahatsızlığından dolayı Macaristan’ın meşhur kaplıcalarına gitti. Vahdettin Atatürk’ü emir subayı olduğu için tedavi için oraya göndermiş ve Atatürk oradan çiçekler getirmiş. Bugün Yalova’daki termal yapı oranın esinlenmesi ile Atatürk tarafından yapıldı. Oradan getirdiği çiçeklerde ekildi. O çiçeğin adi ‘ Atatürk Çiçeği’dir. Ona bir ‘hain’ diyorlar ama Atatürk ile olan ilişkisi bu. Hatta Vahdettin Sultan Vahdettin’in kızına âşıktır. Enver Paşa’da o kıza âşıktır. Ama kızı Enver Paşa almış, damat olmuştur. O zamanın subayları çok iyi yetişmiş insanlardı. Enver Paşa’da tepele de gelip sıyrılmış. Atatürk bu ve başka nedenlerden dolayı Atatürk’ü sevmezdi. Sultan Abdülhamit ‘hain, Kızıl sultan insanları öldürüyor’ diye söyleniyor. Hiç alakası yok. Osmanlı’nın en ulu sultanı, en büyük sultanı, tarihin en büyük diplomasi dehası Abdülhamit’tir. Çok büyük adamdır. Ulaşmadığı yer yok. Okullar açmış demiryolları inşa ettirmiştir. Ama Osmanlı her yönden saldırıdadır, müthiş bir ihanet vardır. Ayaklanma olmuştur.

‘MUTLULUĞUN PARA VE MAKAMLA İLİŞKİ YOK’

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak iyi bir insan olacağız. Anne babamıza saygılı olacağız. Cemiyete faydalı olacağız. Komşuda yangın varsa koşacağız, seyretmeyeceğiz. İşimizi iyi ve dürüst yapacağız. Mesaiden çalmakta ahlaksızlıktır. Helal ve harama dikkat edeceğiz. Haram ve hak etmediğimiz makamlar bize hiçbir zaman huzur vermez. Allah bunun hesabını sorar. Helal haram kavramına dikkat edeceğiz. Şunu unutmayalım, mutluluğun para ve makamla ilişkisi sıfırdır. Bir adamın bin tane dairesi olsa bunun 3 tanesi kirasını vermezse her gün uykuları kaçar. En üst makamları hedefleyin ama çok zengin olmayı helal tarafından hedefleyin. Çünkü bazı ibadetler para ile yapılıyor. Son olarak bağnaz olmayın. Bağnazlık karşı fikre tahammülü olmamaktır. Fanatik, bağnaz ve militan olursanız kendiniz başta olmak üzere herkese zarar verirsiniz” diye konuştu. Program sonunda Kaymakam Keçeli Vali Çınar’a tablo etti.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2693
07.02.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın