Pass

Çaycuma Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Zeynep Sağlam liderliğinde “Uzayda Türkler Var” atölyesi yapıldı.

Ülkemizde Maker Kamp tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi "Uzayda Türkler Var" atölyesi Çaycuma İlçesi Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu Ortaokulunda uygulandı. Öğrenciler severek katıldıkları bu atölyede yeni tasarımlar oluşturdular. Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu Ortaokulu, Türkiye’de bu atölyenin ilk uygulandığı okullardan biri olma özelliğini kazandı. Atölyeyle ilgili okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Zeynep Sağlam şunları söyledi; “Atölyede yer alan genç mucitlerimiz Stanford Tasarım Okulları’nın Tasarım Odaklı Düşünme yöntemine ait 6 adımlı tasarım sürecinden geçmekteler. Atölyeye başlayan çocuklarımız, atölye sonunda genç mucitler olarak çıkıyor. İki aydır bu atölyede çocuklarla beraber çalışıyoruz, her hafta Pazartesi-Çarşamba günleri öğle aralarında etkinliklerimizi yapıyoruz. Öğrencilerim öğle yemeklerini yer yemez koşarak atölyeye geliyor. 6 adımdan oluşan bu atölyede icatların oluşumu, gelişimi, hayatımıza katkılarını öğrenen çocuklarımız, kendileri yeni icatlar yapmak için çalıştılar. Atölye kurgu üzerine kurulmuştur. Bu kurguya göre; uzayda yeni bir gezegen bulan Türk astronotlar bu gezegene ‘Göktürk’ adını verirler. Göktürk 1 gezegeninde hayat bulan astronotlarımız burada hayat kurmak için çalışmaktadırlar, ancak karşılaştıkları bazı sorunlar vardır. Bu sorunları çözmek için genç mucitlerden yardım istemektedirler. Öğrencilerimiz de kendilerine sunulan sorunlara çözüm bulmak için fikirler geliştirmişlerdir. Sorunlarla ilgili icatlar yapan öğrencilerimiz bu icatları ilk önce kağıt üzerinde tasarlamışlar, daha sonra bu tasarımı oyun hamuru ile görselleştirmişlerdir. En son aşamada ise 3d tasarım programında icatlarının tasarımlarını yapmışlardır. Böylece 3d tasarım programını kullanmayı da öğrenmişlerdir. Bu atölyenin çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını düşündüğüm için e-twinning projesine dönüştürmeye karar verdim. Şu anda e-twinning üzerinde proje haline getirdiğimiz atölyeye bir çok öğretmen arkadaşımız dâhil olmuş ve çalışmalarını yapmaya başlamıştır”. Uzayda Türkler Var Projesi, 8-12 yaş arası çocuklara tasarım odaklı düşünme yolu ile 21. yüzyıl becerilerini kazandırılmasını hedefleyen bir sosyal girişim projesi olarak doğdu.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2917
20.01.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın