Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve KOSGEB işbirliği açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu bitiren kursiyerlere belgeleri verildi.
Belge törenine; Zonguldak KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir ile eğitimi gerçekleştiren danışman Hülya Gümüşok katıldı.
Kursa bayanların ilgisinin kendilerini mutlu olduğunu belirten Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir; “Ekonomiye mutlaka bayanların eli değmesi lazım. Onların ayak sesleri duyulması lazım. Bayanların el atığı işlerde başarı oranı daha yüksek. İlçemizde de çok başarılı iş kadını ve esnafımız var. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Projeleriniz onayını alıncaya hatta işyerinizin kurdelesini kesinceye kadar sizinle birlikteyiz” diye konuştu.
Zonguldak KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş kuruluş amaçlarından bahsettikten sonra destekler hakkında bilgi verdi. Aktaş; “ 10 farklı destek programı içinde tüm KOBİ’lere iş fikrini hayata geçirmelerini için yardım ediyoruz. Bu girişimcilik desteğimiz ilk uygulaması olan eğitimi alarak, işini kuran işletmelere bizim 150 bin liraya kadar desteğimiz oluyor. Bu ilk eğitim aşamasında biz bölgeye yetemiyoruz. Bu konuda kuruma yardımcı olan Esnaf ve Ticaret Odaları ile Kalkınma Ajanslarına çok teşekkür ediyoruz. Bugünde kendi aracılıkları ile belgelerini vereceğimiz Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na çok teşekkür ediyorum. Bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmak için elinden geleni yapıyorlar. Kadın girişimlerin fazla olması bizi mutlu ediyor. Bizde kadınların istihdam seviyesi % 30 civarında iken bu oran Avrupa’da % 60 civarında. Kadınların girişimci olma oranı bize % 8’lerde bu Avrupa’da % 30 seviyesinde. Yani Türkiye’de durum kadınlar açısından hiç açıcı değil. Tabi bunun birçok nedeni var. Ama KOSGEB bünyesine baktığımızda bu eğitimlerin alanların yarısı kadın. 2010 yılından beri 8 bin kişiye eğitim vermişiz. 2017 yılından beride toplamda 7 milyon 100 bin lira destek sağladık. Girişimcilik destek programı tutarı ise bunun 3 milyon 700 bin lirasını kapsıyor. Bunun 2 milyon 100 bin lirasını kadın girişimcilerimiz aldı. Yani kadınlarımıza fırsat verildiği ve finansman sıkıntıları giderildiği takdirde ne kadar başarılı olduğu ve iş yapmaya yetkin olduğunu görüyoruz. Bu konuda Türkiye’de dönüşümü başlatmış olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. 50 bin lira hibe 100 bin lira kredi destek programımızı almak için işletmenizi kurduktan sonra KOSGEB kurumundan işletmeniz onaya sunuluyor. Elinizdeki sertifikalı ekonomiye dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. Son olarak Kursu bitirenlere sertifikaları verilecek, kursiyerlerin soruları cevaplandırıldı.
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
2635
Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu Bitiren Kursiyerlere Belgeleri Verildi
Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu Bitiren Kursiyerlere Belgeleri Verildi
Derecelendirme 0,00. Toplam oy 0.
Fiyat:
0,00 TL