Pass

Çaycuma Kaymakamlığı koordinesinde, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla yeni eğitim öğretim dönemi öncesi öğrenci servis şoförlerine eğitim verildi.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen eğitime; Çaycuma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yetim, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Başcavuş Cemal Ceyhun ve çok sayıda servis şoförü katıldı.

Öğrencilerin okula gidiş ve dönüşlerinde seyahat güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde konuşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen; “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz şoförlerimizin çok önemli görevleri var. Taşımanın dışında okul çevrelerinde uyuşturucu kullanıma yönelik sıkıntılar olabiliyor. Bu konularda ilgili sizlerle bilgi paylaşımı yaparsanız iyi olur. Yeni mevzuatta bazı değişiklik var. Buna göre eksiklikleriniz giderin” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yetim ise şoförlerin ihale şartnamesini ve sözleşmeyi okumadığını ifade ederek; “İlk olarak sözleşme metnini okuyup iyice anlayın. Yaptığınız işin önemini kavramanızı istiyoruz. Sizin göstereceğiniz küçük bir ihmal aracınızda taşıdığınız insanları tehlikeye atabilir. Onun için sorumluğunuz çok fazla. Birde öğrencilerle araç içinde mesafeyi koruyun. Öğrencileri ile fiziksel temasa kesinlikle girmeyin. Siz onlara örnek olmalısınız. Öğrenci eve gittiğinde öğretmenini anlattığı kadar şoförlerin davranışlarını da anlatılıyor. Kontrolde en çok karşılaştığımızı sorun emniyet kemeri takılmamış olması. Önce siz takın ki öğrencilere örnek olun. Hem siz kullanıp hem de öğrencilere bunu kullandıracaksınız. Takmayı reddeden öğrenciyi okul yetkililerine bildirin. Araçlarda kamera sistemi mecburi hale geldi. İstenildiğinde kayıtları vermek zorundasınız. Kayıt süresi en az 7 gün olmalıdır” şeklinde konuştu.

Son olarak Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Başcavuş Cemal Ceyhun yönetmelik ve cezalarla ilgili bilgi vererek şunları söyledi; “E” sınıfı sürücü belgesi için 5 yıllık, “B” sınıfı sürücü belgesi için 7 yıllık sürücü belgesine sahip olmaları ve 26 yaşından gün almış olmaları zorunludur. Ayrıca her 5 yılda bir şoförlük mesleği bakımından bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından alması gerekmektedir. Okul servis araçlarının arkasında "OKUL TAŞITI" yazısını kapsayan numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif bir kuşak bulundurulmalıdır. Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmamalı, varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır. Taşıt içi düzeni sağlamak, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere rehber personel bulundurmak zorunludur. Okul servis araçları, öğrenci taşıyan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kuruluşları, taşıma hizmetinde kullanılan söz konusu araçlarına, Karayolları Trafik Kanunu’nun zorunlu kıldığı Mali Sorumluluk Sigortasını yaptırmak mecburiyetindedirler. Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası bulunmayan servis araçları ile öğrenci taşımacılığı yapılamaz. Bu madde hükmüne aykırı olarak faaliyet gösteren araçlar hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 91. inci maddesi hükmü uygulanır” dedi.

Araçlara takılacak kameralar hakkında da bilgi verilirken, şoförlerin soruları cevaplandırıldı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2528
15.09.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın