KOBİ’lerin destekten azami ölçüde yararlanabilmeleri için çağrı kapsamına uygun, somut ve ulaşılabilir hedefler tanımlamaları, hedeflere ulaşmalarını sağlayacak faaliyetleri detaylıca kurgulamaları ve proje giderleriyle faaliyetleri arasındaki ilişkileri net olarak göstermeleri gerekiyor.
Proje hedef ve faaliyetleriyle doğrudan ilişkili olmak kaydıyla yeni istihdam (en fazla 4 personel) edilecek personel, makine-teçhizat ve kalıp (ikinci el ürünler hariç), yazılım, eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test, analiz, tanıtım, yurt dışı seyahat, fuar katılımı, stant, nakliye ve fuar kataloğu giderlerine katkı sağlanacak.
Başvurular kurullar tarafından incelenecek ve 100 puan üzerinden yapılacak değerlendirmede eşik puan değerini geçenlerin 2. değerlendirme safhasına alınacak ve nihai puanlama yapılacak. Nihai puanlama sonucunda uygun bulunan projeler sıralamaya tabi tutulacak.
Bütçe imkanları dâhilinde en yüksek puandan başlamak üzere desteklenecekler belirlenecek. İşletme sahibinin veya yüzde 50’den fazla hisseli ortağının kadın girişimci olması, orta yüksek veya yüksek teknolojili sektörde faaliyet gösterilmesi, işletmenin KOSGEB veya diğer kamu kurumlarından aldığı proje desteğinin, çağrı ilan tarihinden geriye son 3 yıllık süre içinde başarılı tamamlanmış olması şartlarını sağlayan KOBİ’lerin projelerine, toplamda yüzde 10’a kadar ilave puan verilecek.
Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İmalat sektöründe yer alan KOBİ’ler için KOSGEB’in açıkladığı proje çağrısında toplam 500 milyon lira hibe desteği sağlanacak olup, işletme başına üst limitler geri ödemesiz 300 bin lira, geri ödemeli 700 bin lira olacaktır. Destekten faydalanmak için öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olunması gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla orta yüksek ve yüksek teknoloji sektörlerindeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecektir. Orta düşük ve düşük teknoloji sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Destek için başvurular 20 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecektir. Son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Proje başvurusu yapmak isteyen işletmelerimiz detaylı bilgi için Odamıza müracaat edebilirler.” dedi.
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
2328