Pass

Zonguldak merkezde Muhammet Özdemir, Nusret Eryılmaz ve Sercan Erişoğlu isimli 3 arkadaş hobi olarak başladıkları Türkiye’de yeni yeni pazar payı oluşmaya başlayan istiridye mantarı üretimini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Çaycumalı olan üç arkadaş mantarı bu ilçede de yetiştirmek istiyor. İstiridye mantarını bir haberde dikkatini çekerek tanıdığını ve biraz araştırdıktan sonra deneme amaçlı kömürlükte yetiştirdiklerini ifade eden Muhammet Özdemir; “Üç arkadaş iki senedir araştırıyoruz. Bir haberde dikkatimi çekmişti. İnternetten yaptığımız araştırmalarda üretiminin diğer mantarlara göre daha kolay, ekonomik değerinin daha fazla birde besin değerinin yüksek ve çok lezzetli bir mantar olduğunu öğrendik. Kömürlükte bir iki poşet deneme üretimi yaptıktan sonra Mayıs ayında mantarhane şeklinde deneme üretimlerine başladık. Türkiye’de üretimi yakın yıllarda başlayan üretimi yeni yeni yaygınlaşan pazar payı olan bir mantar. Yurt dışında üretimi ve tüketimi çok yaygın. Zonguldak’ta bir kaç üreticisi var”diye konuştu. İstiridye mantar türünün bir çok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Özdemir; “Adını istiridyeye olan benzerliğinden alan bu mantar türü, içerdiği vitaminlerle kanser hastalarının enfeksiyon kapma riskini azaltmakla beraber kırmızı etten alınan proteini fazlasıyla karşılıyor. İçerisinde birçok vitamin ve protein barındıran kırmızı etten protein olarak 2 kat daha fazla olan bir mantar. Bunu hastalar, vejetaryanlar da kullanıyor. Mutfağımıza yeni giren bir mantar çeşidi şuan ancak hızla yaygınlaşmaktadır Şuan 30 m2 alana deneme Ar-ge üretimleri yapıyoruz. Mantarhane kurulumumuzu üç arkadaş kendimiz yaptık. Yakın zamanda 100 +100 yani 200 m2 alanda daha profesyonel başlamayı düşünüyoruz. Mantar üretimini hobi olarak başlayıp Zonguldak ve Çaycuma’da yaygınlaştırıp Tarım Müdürlükleriyle beraber koordineli bir şekilde eğitimler açtırıp ilimize bir katma değer sağlamak ve ilimizde mantar üreticileri birliği kurulmasına öncülük ederek birlik beraberlik ve dayanışma ortamı oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2573
21.08.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın