Pass

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün 2017 yılı Biyolojik mücadele çalışmaları devam ediyor. 

Orman Bölge Müdürlüğü Kdz. Ereğli İşletme Müdürlüğünde Armutlu, Cuma ve İskenderli köylerinde 120 dekar alanda yayılış yapan şimşir meşceresinde uç sürgün ve dallardaki yaprakları yiyerek şiddetli tahribat yapan Cydalima perspektalis (şimşir güvesi) zararlısı tespit edildi.

Bartın Üniversitesi, Orman Fakültesi Entomoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ile ortak yürütülen çalışma neticesinde, hazırlanan mücadele projesinde zararlının görüldüğü sahaya çevreye zarar vermeyen biyolojik mücadele yöntemiyle Bacillus thuringiensis kurstaki bakterisi pulverize edildi.

Yapılan açıklamada ise “Yapılan bu mücadele yöntemiyle bu bakteri Cydalima perspektalis (şimşir güvesi) trakelerine yerleşmek suretiyle güveyi etkisiz hale getirmektedir. Yapılan biyolojik mücadele ile diğer canlılara zarar verilmemiş olup olumlu sonuçlar alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2561
17.08.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın