Pass

Kazakistan’ın Başkenti Astana’da düzenlenen Expo 2017 seyahatini değerlendiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Kazakistan’ın Başkenti Astana ziyaretine Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi, Bakanlık yetkilileri, iş adamları dernekleri, ihracatçı birlikleri, işadamları, sanatçılar ve basın mensupları katıldılar. Astana EXPO 2017’nin ana teması “Geleceğin Enerjisi” olmuştur. Bizim Ülke olarak temamız ise “Sürdürülebilir Enerji İçin Küresel Sinerji” seçilmiştir. 

Bakanımız ve beraberindekiler ile birlikte EXPO 2017 Fuar alanında Türk Pavilionu’nu ziyaret ettik. Expo Türk Milli günü bayrak töreni için tören alanına gittik. Buradaki törene Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Ekonomi Bakanı Timur Süleymanov’da katıldı. Tören alanında Türk Pavilionu’na kadar Türk yürüyüşü yaptık. Konuk Bakanla birlikte pavilion gezildi. Ardından Sayın Bakanımız ve beraberindekilerle birlikte Kazak Pavilionu Nur Alem ziyaret edildi. (Küre şeklinde olan) Ardından Azerbaycan Pavilionu’nu gezdik. EXPO 2017 yönetimi tarafından Bakanımız onuruna Kazan Restoranda verilen yemeğe katıldık. Astana Rixos Otelde düzenlenen Türkiye-Kazak İşadamları İş Formuna katıldık. Aynı otelde Türk Kazak İşadamları Derneği TÜKİB Yönetimi ile toplantı yaptık. 
Orta Asya’nın en büyük alışverişi Merkezi olan Mega Silkway (İpek Yolu)’de Van Milletvekilimiz Burhan Kayatürk’e ait Paulmark Mağazasının açılışını yaptık. 

Türk günü münasebetiyle mehteran, bağlama rezitali, konser ve Anadolu Ateşi gösterilerinin yapıldığı Expo/Energy Hall etkinliklerine katıldık. Ata yurdumuz Kazakistan’ın Başkenti Astana’da dolu bir gün yaşadık. Kısa fakat oldukça başarılı bir ziyaret oldu. Kazak halkıyla ortak birçok değerlerimiz var. Dinimiz, dilimiz ve kültürümü bir. Birbirimiz anlamakta zorluk çekmiyoruz. Bizi seviyorlar. Bunu karşılıklı fırsata çevirmeliyiz. Ekonomi Bakanımız Sayın Zeybekçi Kazak işadamlarını Türkiye’ye davet ettiler. Türk iş adamları özellikle inşaat başta olmak üzere Kazakistan’da aktifler. Ancak bu ülke iş adamlarımız için değişik sektörlerde oldukça cömert fırsatlar sunuyor. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz.”

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2370
12.08.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın