Pass

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bülent Ecevit Üniversitesi TOBB Çaycuma Gıda Tarım Meslek Yüksek Okulu yapım protokolü ile ekonomiye değer katan işadamlarına plaket törenine katıldı.

Hisarcıkoğlu’nu çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile işadamları karşıladı. Açılış konuşmasını geçekleştiren Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Sarsık şunları söyledi; TOBB’un 81 ile 81 okul projesi kapsamında yapacağı proje kapsamında Çaycuma Meslek Yüksek Okulu’na Gıda Tarım Meslek Yüksek Okulu yapılacaktır. Başta okulun hayata geçmesinde destek olan TOBB Başkanımız ve tüm oda başkanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu konuşmasının başında ilçeye meslek yüksek kazandıracak olan TOBB ve oda başkanlarına teşekkür etti.

Turpçu; “Bölgemizde ulaşımda özellikle havaalanımızın açılaması konusunda sıkıntı var. İç hatlara açılamasını bir an önce yemeni ediyorum. Ayrıca ilimize yeni bir üniversite açılaması için meclise kanun teklifinde bulundur. Üniversite olarak yetersiz olduğumuzu düşünüyorum. Bu konuda çalışmalar yapılmasını temenni ediyorum. TÜBB Türkiye’de birçok üniversiteye katkı vermiştir. İnşallah ilimize yeni bir üniversite kurulmasına da vesile olur. Bu vesile ile bölgemizde istihdam sağlayan tüm sanayicilerimizi şükranlarımı sunuyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.   

Çaycumalıların hiçbir siyasi görüş ayırımı yapma dam aynı otobüse binebildikleri için başarıyı yakaladıklarını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar; “Çaycuma ulaşım ve arazi olarak artı değerlere sahiptir. Arazisi yatırıma müsaittir. Bölgenin en büyük projesi Çaycuma’dadır. Buranın insanında mücadele ruhu vardır. Rıfat Sarsık’ı ayrıca tebrik ediyorum. Konuşmuyor ama iş üretiyor. Bir kişiye ekmek verebilmek kolay değildir. Filyos Projesi bittiği zaman 40 bin civarı da bir istihdam olacak. Yol ağlarımız genişleyecek. Havayolu şirketleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle İstanbul Atatürk Havalimanına uçuşlar bizim için gündemde. Biz ilgili yerlerle görüştük. Daha önce deneme oldu ama çalışmadı. Çünkü Sabiha Gökçen araba ile de yakın. Ancak Atatürk Havalimanı çok yoğun biliyorsunuz. Ümit ediyorum en kısa zamanda bu isteğimiz gerçekleşir. Atatürk Havalimanına uçtuğumuz zaman destek olup yaşatmak da bizime bağlı. Daha önce başlatılan uçuşlarda yolcu olmadı. Biz bunların takipçisi olacağız. Ben ekonomiye katkı veren tüm işadamlarımızı tebrike diyorum” diye konuştu.

Çaycuma’ya her geldiğinde ilerleme gördüğünü belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu; “Bir arda hareket edersen rahmet ve bereket görürsün Her kes ayrı bir çekerse o zaman zahmet görürsün. Farklı siyasi görüşte olup ta hep birlikte hareket etmenin bereketini Çaycuma’da görüyorsunuz. Birlikte hareket etme kültürünü ülke insanları olarak yoklukta yapıyoruz. Varlıkta yaptığımız zaman her zaman kazanırız. Rıfat Başkan çok çalışmaz iş yapar. Benim için önemli olanda bu. Her gediğimizde burada hayırlı bir işe vesile olduk. Bu yapacağımız okulu bitirdikten sonra diğer ilçelere okul yapma sözünü buradan veriyorum. Filyos Vadisinde limanla başlayan proje kaliteli bir karayolu, demiryolu ve kaliteli bir uçuşu sağlayacak havayolu beraber gelecek. Sanayi kenti gelecek. Bu şartlara rağmen Yurtbay Seramik gibi markalar çıkartıyorsunuz. Sizin içinizden çıkan bir markalaşma. Manda yoğurdunun coğrafi işareti için müracaat edildi. İnşallah buda alındıktan sonra artık dünya arenasına çıkması sağlanacak. Markalaşma olmadan şehirlerin büyümesi mümkün değil. Bugün 3 tane ürünümüz coğrafi işaret aldı. Antep baklavası, Aydın’ın inciri, malatya2nın kayısısı. Manda yoğurdu da coğrafi işaret aldıktan sonra dünyaya tanıtma adına dünya arenasına çıkacağız. Bize ne vazife düşerse biz katkı vermeye hazırız. Benim görevim sizlerden gelen şikâyetleri ve önerileri ilgili yerlere aktarmaktır. 2017 yılından başından sıkıntı olduğunu ve herkesin topladığı aidatı havuza atmasını istedik. Bunları üyemize kredi olarak verdik. KOSGEB aracılığı ile sıfır faizli kredi firmalarımıza sağlandı. Kredi mevduat Kurumundan üyelerimize kredi kefil limitini artırdık. Odalar daha ne yapacak. 1 milyon sürekli üyemiz var. 600 bin firmamız bu fırsatlardan istifade etti. 15 Temmuzu hatırlayın. Başımıza bir felaket geldi. Benim oda başkanlarımız dâhil herkes ertesi sabah işinin başında idi. Dünyada başka ülkenin başına gelse inanın devlet daireleri bir hafta açılmazdı. Bir ertesi gün üretime devam ettik. Almaya satmaya devam ettik. Hayat durmadı. Normalleşmenin bize bir ekonomik maliyeti oldu. Ben bu işi yapanların Allah belasını versin diyorum ama bu bizim için bir imhandı. Ve bu imtihanı Milet olarak verdik. 15 Temmuz gecesi hangi etnik grup ve siyasi partiden olursa olsun bütün millet sokakta idi. Millet olarak hepimizin ortak yazdığı bir zaferdir. Özel sektörün tamamı ödül almaya hal ediyor. Hepinizden gurur duyuyorum. Allah önümüzdeki yılda daha fazla istihdam ve daha fazla kazanç sağlanmayı nasip etsin” diye konuştu.

BEÜ Rektör Vekili Haluk Güven ise konuşmasında TOBB ile birlikte anılmaktan mutlu olduklarını ifade ederek; “Çaycuma bizim yönetim olarak en iyi anlaştığımız ve yardım gördüğümüz ilçemizdir. Zonguldak maden ve sanayi ile öndedir. Tarım ve gıda ile öne çıkan ilçemiz ise Çaycuma’dır. Dünyada tatlı su kaynakları bir numara, gıda ve tarım iki numaradır. Bunlar savaşların çıkma sebebidir. Özellikte TOBB’un Gıda Tarım Meslek Yüksek Okulu’na sponsor olması açısından kendisine müteşekkiriz” dedi.

Ardından Vekili Haluk Güven ile Çaycuma TSO Başkanı Rıfat sarsık arasında okulun protokolü imzalandı. Son olarak Çaycuma ekonomisine katkı veren işadamlarına teşekkür plaketleri protokol tarafından verildi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3312
10.08.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın