Pass

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Çaycuma’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Filyos Beldesi’ni ziyaret ettikten sonra ilçe merkezine geçen Çınar, ilk olarak Kültür ve Sanat Merkezi’nde muhtarlar ve din görevlileri ile bir araya geldi.

Çınar’ı Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı.

Muhtarlar, din görevlileri ve daire müdürlerine alçak gönüllü olmalarını tavsiye eden Çınar; “Eski devlet anlayışında devlet kapısına giderken ürkeklikle gidiyorduk. Bir makam sahibi gördüğümüz zaman âdete bir titreme geliyordu. Eskiden kravatı, şapkayı takan, çarşı pazardan gezerken büyük küçük memur fark etmez, herkesin ayağa kalmasını istiyordu. Bundan zevk alıyordu. Vatandaş ne kadara ötelenirse, ona ne kadar yukardan bakılırsa memur o kadar itibarının arttığını düşünüyor. Eski bir devlet düzenini düşümün; sağcıyı, solcuyu herkesi içeri atıyor. Bir taraf da değil, yazarı, artisti, sanatçıyı içeri atıyor. Böyle bir korkuya dayalı devlet anlayışı vardı. Şimdi devlet değişti, Yeni devlet yeni Türkiye var. İnsanı esas alan, insana değer veren bir anlayış var. O kravatı takıp millete hava atana anlayışa değil, hepimiz vatandaşa hizmet etmenin asıl saygınlık olduğu bir anlayışa sahibiz. Ben dâhil hepimiz Zonguldak’a hizmet etmekle görevliyiz. Bizim başka işimiz yok. Devlet bizi bu iş için görevlendirdiğinden hizmet ediyoruz. Biz vatandaşa hizmet eden hizmetkârlarıyız. Nöbeti iyi tutmak durumundayız. Hepimiz bir yerde görevliyiz. Muhtarların herkesi kıskandıracak kadar yetkileri var. İmamlarımız sosyolojik anlamda topluma etki eden yıllardan beri saygınlığı arkasına alan insanlardır. Oturup bahane uyduran sallayan, savsaklayan olmamalıyız. Daha fazlasını yapma imkânı varken yapmıyorsak toplumun hakkından yemiş oluruz. Daire müdürlerimiz için şunu söylüyorum; köylerimiz, mahallerimiz, okullarımız her yere gitmeliyiz, dokunmalıyız, bir farkımız olmalı. İnsanların arasına girmeliyiz. Yöneticilikte temasınız olacak, dinleyeceğiz. Emrimiz altındakilere adil olacağız. Bir meseleyi kişiselleştirmeyeceğiz. Sürekli onunla uğraşıp didişmek bizim hakkımız değildir. Gereksiz didişmek her zaman yöneticiyi zayıflatır. Başarılı memurlarımız varsa bunları taltif etmek esastır. İltifat edeceksiniz. Yazılı bir belge gerekiyorsa vereceksiniz. Geçiştiren, ihmal eden yönetici modeli topluma zarar verir. Eğer beceremiyorsak, idarecilik yapamıyorsak onurlu davranıp çekilmek gerekmektedir. Hiçbir makamı gereği gibi kullanamıyorsanız kıymetli değildir. Sizin değersizleştirir. Önemli olan işinizi düzgün, dürüst yapmaktır. İmamlık oldukça önemli bir meslektir. ‘Temizlik imadandır’ deniliyor ama geri kalmışlıktan gelen bir pislik var. Her yer çöp içinde. Nutuk atıyoruz ama temiz değiliz. ‘Kişi kardeşini sevmedikçe, Müslüman olamaz’ diyor dinimiz. Ama birbirimizi boğazlıyoruz. Köyde kimse kimseyi sevmiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çizgimiz belli. Kimse kendi kafasına göre gitmemeli” diye konuştu.

Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek isteyenler olduğunu söyleyen Çınar; “Savaş çıkarırlarsa bütün hazineye ulaşıyorlar. Bütün bu terör örgütlerinin hepsi, planlanmış, çalışılmış, desteklenmiş ve hala desteklenen emperyalist ülkelerin kurdukları terör güçleridir. Bunlar kendinden olmayanlara zulüm ediyorlar. İnsanlıkla alakaları yok” dedi.

Ardından Çaycuma Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çınar’a Kaymakam Keçeli tarafından brifing verildi. Çaycuma Belediyesine ait mekik tabir edilen araç ile Belediyeye geçen Vali Çınar anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Çaycuma Belediye Başkanı tarafından kendisine birifing verilen Çınar’a manda yoğurdu ikram edildi.

BİR KİŞİYE İŞVEREN BİZİM İÇİN BAŞ TACIDIR

Son olarak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nda oda Başkanı Rıfat Sarsık ve işadamları ile bir araya gelen Çınar; “Ziyaret ettiğim ilçelerde iş adamlarını özverili çalıştığını gördüm. Yaşanan olayları ve teröre bakarsak ekonomi dünyasında yaprak kımıldamaması gerekiyor. Ama maşallah. Yolarda tırlar dolu. Devletimiz girişimcilere elinden geleni yaparak, destekleyerek işi kolaylaştırmaya çalışıyor. Hakikaten herkes sporcu, sanatçı olamaz. Girişimcide olamaz. Biraz da Allah vergisi ve tecrübe. Oda ayrı bir uzmanlık alanı. Bize düşen girişimcilere kolaylık sağlamak. Bir kişiye işveren bizim için baş tacıdır. Elinize sağlık diyoruz. Allah hepinizi daha çok zengin etsin. Binlerce işçi çalıştıran seviyelere getirsin” diye konuştu.

Görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren TSO Başkanı Sarsık, ziyaretinden ötürü Vali Çınar’a teşekkür etti.

RESİM SERGİSİNİ GEZDİ

Vali Ahmet Çınar Belediye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 1. Resim Çalıştayı sergisini gezdi. Sanata merakı ile bilinen Vali Çınar, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ressamların çalıştay süresi boyunca yaptıkları tabloları tek tek inceleyerek bilgi aldı. Türkiye’nin ilk kadın su altı ressamı Figen Ramazanoğulları’nın önerisi ile gerçekleştirilen ve ilçenin tanıtımına katkı sağlayan çalıstayda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çınar, ressamları da tebrik etti.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3133
04.08.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın