Pass

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Çaycumalılar ellerinde Türk bayrakları ile meydanları doldurdu.

Mehter takımı eşliğinde Nihat Kantarcı Caddesi boyunca Cumhuriyet Meydanına kadar yaklaşık 2 bin kişi yürüdü.

Yürüyüşe; Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Kara, İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Hasan Bektaş, Jandarma Karakol  Komutanı Ruhi Çevik, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ile gençlik Kolları Başkanı Rüştü Amil, Kadın Kolları Başkanı Suzan Akman MHP İlçe başkanı Ersin Akyüz, bir çok sendika ve  sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile  daire ve okul  müdürleri katıldı.

2016 yılını 15 Temmuz’un da FETO tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimin bu ülkenin gelişimi engellemek ve bin yıllık aziz şehitlerimizin kanları ile can bulan bu vatan parçalanmak istenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sel gibi meydanlara hava limanlarını ve meydanları dolduran milletimiz darbeye ve darbecilere karşı durmuştur. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan selalara dönüşmüştür. 27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de , 28 Şubat da değerlerine sahip çıkamayan bu millet 15 Temmuz da demokrasiye ne milli iradesine sahip çıkmıştır. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan bu büyük Türk milletinin önünde saygıyla eğiliyorum.

15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti devleti siyasi tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş büyüklükte haince saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın bile yapamadığı alçaklığı bu 3-5 hain aziz milletimize reva görülmüştür. Tankın topun, uçağın ve tüfeğin karşısında sadece inamı, inancı ve yüreği ile dikilen aziz Türk milleti 15 Temmuz silahlı darbe girişimini bozguna uğratırken, istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye’nin şanlı tarihine altın sayfalarına 15 Temmuz destanı olarak  not düşülen bu büyük zaferin asıl kahramanı canlarını feda eden şehitler ve gazilerimizdir. 15 Temmuz  gecesi onların  gösterdiği cesaret ve dirayet dik duruş ve kararlılık her türlü değerin ve övgünün üzerindedir. Hiç şüphesiz ki bu toprakları vatan kılma uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ve  15 Temmuz şehitlerimiz de kalplerimizdeki mümtaz yerlerini almışlardır. 

Bu darbe girişimde milletimiz bin yıl önce Malazgirt’de ortaya koyduğu gibi bu coğrafyayı vatan kılma sahiplenme konusundaki karalılığını tekrar ortaya koymuştur. Milletimiz bu ülkeyi kendisine yar etmeyip saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse 15 Temmuzda da aynı cevabı vermiştir. Türkiye’ye sızan ihanetin çetesi aracılığı ile bu vatan hainlerini vasıtasıyla tehdit edeceklerini, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz akşamı harekete geçenler ertesi gün milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. Sabahın aydınlığı ile darbeyi püskürtmüş, milleti ile devlet ile tek yürek olmuş, içerdeki ve dışarıdaki düşmanlara korku salmış ve daha güçlenerek yeni güne uyanmıştır” diye konuştu.

Nöbet, kuran tilaveti, şiirler ve selanın okunması ile sabaha kadar devam etti. Sabah namazından sonra çorba ikramında bulunuldu.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 4443
16.07.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın