Pass

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  “150 Baş Kapasiteli Damızlık Manda Düvesi Yeti̇şti̇ri̇ci̇li̇ği̇” destekleme başvuruları başladığını duyurdu.

Başvuruların 2017 yılı için  01 Haziran 2017 tarihi itibariyle başlamış olup 30 Haziran 2017 tarihinde sona ereceği ifade edilirken; “Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi projesi ile damızlık manda yetiştiriciliği yapan modern büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, ülkenin damızlık manda ihtiyacının karşılanması, son yıllarda azalan manda sayısının arttırılması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, kırsal alanlarda istihdamın gelişmesini sağlayacak yatırımların desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Başvuracak gerçek ve tüzel kişi üreticiler Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğine üye olması gerekmektedir. Üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları, 150 baş kapasiteye sahip, damızlık manda düve üretimi ve ticari gebe manda satışı için yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 150 baş olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin yatırımları desteklenecektir. Bu kapsamda yapılacak olan inşaat yatırım, alet ekipman (gübre sıyırıcı, yem karma makinası) ve hayvan alımının %50 si hibe olarak yatırımcıya ödenecektir.

Desteklemeden yararlanmak isteyen yatırımcılar Hayvancılık Genel Müdürlüğünün http://www.tarim.gov.tr/HAYGEM internet sitesinde yayımlanan ‘Uygulama Rehberi’nde belirlenen kriterler doğrultusunda başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler ile Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat edecekler. Başvurular yapıldığı yıl için geçerli olacaktır.

Başvuru dönemi itibari ile hibe tutarı üst sınırı kurulacak damızlık işletmesi yatırımlarında 525 bin lira, makine-ekipman alımı tutarı 75 bin lira, dişi manda alımında ise 750 bin liralık tutarın %50 sini geçmeyecektir” denildi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2471
12.06.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın