Pass

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü, Moda Soroptimist Kulübü ve İzmir Soroptimist Kulüpleri olarak Ortak proje kapsamında “Karne hediyem kitap olsun ”adında başlatılan proje hayata geçirilerek Çaycuma Burunkaya Şehit Emrah Kartal ilkokuluna iş bankası yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edildi.

Soroptimist Kulubü Derneği çalışmaları hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli Soroptimist kulübü derneği başkanı Asude Yener Atalay; “1921 yılında Oakland, California‘da kurulmuş olan ve kadınların hayatını iyileştirmeyi hedefleyen en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Soroptimist teşkilatı 1948 yılından beri ülkemizde de hizmet vermektedir. 39 Kulüp ve 998 “soror-optima” / “en iyiyi amaçlayan kız kardeşler” olarak bizler ülkemiz ve dünya kadınlarına daha iyi bir dünya hedeflemekteyiz. Soroptimistler, her yıl, kendi ülkelerinde, Kadınlar ve genç kızlar yararına binlerce proje tasarlamaktadır. Dünya çapında, kadınların ihtiyaçları değiştikçe soroptimist projelerde ülke ve toplumlara göre değişmektedir. Tüm soroptimist projeler 3 ortak özellik göstermektedir. Yerel bir ihtiyaca hitap ederler. Lokal olarak uygulanır ve kavramsallaştırılırlar temel amaçları, kadın ve kız çocuklarının yaşamına olumlu gelişme getirmektir. Soroptimistler kadınlar ve genç kızlar için 5 önemli alanda çalışırlar. 

EĞİTİM: Bina ve okulların yenilenmesi, okul malzemelerinin  sağlanması, müfredat geliştirme, burs ve danışmalık sağlanması, göçmen kadınlar için sürdürülebilir eğitim. Kadınlar için yasal okur-yazarlık eğitimi, eğitimde eşitlik için lobicilik.

EKONOMİK GÜÇLENME: Mesleki eğitim ,iş becerileri eğitimi, Tarım beceri eğitimi, mikrokredi imkanları, iş arayanlar için çocuk bakımı, kaynak erişimini geliştirmek, istihdam eşitliği için lobicilik.

KADINA KARŞI ŞİDDETİN ORTADAN KALDIRILMASI: Kadınlar için barınak inşası, kadınlara karşı şiddetin ortadan kaldırılması için korumalı mahkeme salonları, danışmalık hizmetleri, şiddet  ve insan ticareti mağdurlarına yardım ,Kadına karşı şiddetin ortadan kalması için lobi faaliyetleri.

SAĞLIK: Sağlık hizmeti veren bina ve hastanelerin yenilenmesi, tıbbi malzeme temini, hemşire /ebe eğitimi, sağlık testleri /sonuçları ,üreme sağlığı ,bu konuda lobi faaliyetleri..

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE: Çevresel sürdürülebilirlik için bina ve sıhhi tesisler, sürdürülebilir tarım girişimleri, atık yönetimi, çevre yeşillendirme girişimleri, lobi faaliyetleri olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

“KARNE HEDİYEM KİTABIM”

Moda Soroptimist Kulübü (İş ve Meslek Kadınları) Derneği olarak bu öğretim yılı sonunda aşağıdaki okulların öğrencilerine karne hediyesi olarak kitap hediye etmeyi düşündük.

Türkiye’nin bir çok iline olduğu gibi, Çaycuma'da da birer ilkokul olmak üzere, Bu proje ile 500 öğrencinin yaz tatilinde okuyabileceği bir kitabı olmasını amaçlıyoruz. Aynı okuldan çocuklara farklı kitaplar alacağımız için kitapları birbirleriyle değiştirerek okuma imkânına sahip olacaklar. Önümüzdeki öğretim yılında da kitaplarını dilerlerse yeni kurulacak okul kütüphanelerine bağışlayabilecekler.

Çaycuma Burunkaya Şehit Emrah Kartal İlkokulu öğrencilerimize başarılar diliyoruz, Karne heyecanına ortak olduk. Misafirperverliğinden ötürü Okul müdürü İsmail Çelebi’ye Teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber: ESKPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3234
10.06.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın