Pass

Zonguldak'ta yeraltındaki kömürün yeryüzüne çıkartılması için TTK'da çalışan işçi sayısı 30 binlerden 7 bine düştü. Yıl sonuna kadar bin 127 işçinin de emekli olması halinde sayı daha da düşecek.

1.3 milyar ton kömür rezervinin bulunduğu Zonguldak'ta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan işçi sayısı 7 bin 818'e düştü. Son 30 yılda işçi sayısı 30 binlerden 7 bin seviyelerine indi. Yıl sonu bin 127 işçinin daha emekli olması bekleniyor. Nisan ayı itibariyle Genel Müdürlük bünyesinde 579, Armutçuk Müessesesinde bin 13, Amasra Müessesesinde 534, Üzülmez Müessesinde bin 401, Karadon Müessesesinde 2 bin 714, Kozlu Müessesesinde ise bin 577 işçi çalışıyor.

Kurumda örgütlü bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın Genel Başkanı Ahmet Demirci ise işçi sayısının hızla azaldığını ifade ederek şöyle dedi:

"Her zaman bizler her platformda, her ortamda, her görüşmemizde Zonguldak'taki yer altındaki madenin yer yüzüne çıkartılması için işçi alımı mutlaka ve mutlaka bir an önce yapılması gerektiğini vurguluyoruz. Hakikaten son zamanlarda 7 bin 700 civarında işçi sayısı kaldı. Bunun akabinde yer altındaki kömürün yeryüzüne çıkartılması için işçi açıklarımız var. Bir an önce işçi alımı gerçekleştirerek kömürü çıkartmak istiyoruz. Zonguldak emeğin başkenti sıfatından emeklinin başkentine döndü. Mümkün olduğu kadar işçi alımı bir an önce yapılıp, kömürü yer yüzüne çıkartarak ülke ekonomisine, sanayimize kazandırmak istiyoruz".

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2384
07.06.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın