Pass

Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri öğrenciler tarafından hazırlanan 20 adet projeyi tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.

Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu fuar hakkında bilgi vererek; “Fuar kapsamında okulumuzda tarih, biyoloji, fizik, coğrafya branşlarında öğrencilerimiz 20 farklı proje hazırladı. Bu çalışmalara 2’inci dönem başı itibariyle başladı, toplam 125 öğrenci katıldı. Burada amaç TÜBİTAK’ın belirlemiş olduğu esaslar doğrultusunda öğrencilerimizin araştırarak, inceleyerek, yerinde görerek bir takım bilgilere sahip olmaları, kendilerine güven kazanmaları, araştırma yöntemlerini öğrenmeleridir. Ancak projeler anlamında ele aldığımız zaman özellikle Çaycuma etnografya ve tarih evi projesi çalışmasında daha özel çalışmamız yer aldı. Özellikle insanlarda tarihe karşı bir ilgisizlik vardır. Bunu kazandırabilmek için öncelikle öğrencilerimiz yaşadığı geçmişini bilmesi gerekir. Biz burada bunu öğrenebilmek için de bölgemizde Çaycuma merkez, belde ve köylerinde geçmişten evlerde kullanılan değişik eşyalar, ziraat aletleri temin etmeye çalıştık. Tarım toplumun da olduğumuz için bunların geriye doğru derleme çalışmalarını yaptık. Bu konu da tarih öğretmenimiz Elvan Özcan’ın öncülüğünde gerçekleşti. Çaycuma’nın köylerinde öğrenci velilerimize ulaştık. Projemizden bahsettik, bizlere anısı olan değerli eşyalarını hatta çeyiz sandıklarını, koleksiyonlarını bizlere gönderdiler. Bütün öğrenci ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışma neticesinde öğrencilerimizden öncelikle yerel tarihe karşı bir merak ortaya çıktı ve tarihi sevmeye başladılar. Kendilerine güvende geldi. Farklı topluluklarla kendi bölgelerini karşılaştırma imkânı da buldular. Çok geniş kapsamda araştırma yaptık. Burada birkaç eşya değil insanın hayatında var olan bütün eşyalar bizim hedefimizdi. Burada sanki Çaycuma’da kurulması düşünülen yerel müzenin temelini oluşturmuş gibiyiz. Ayrıca tarih dışında emeği geçen biyoloji, coğrafya ve fizik öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2585
06.06.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın