Pass

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Liseli Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’ Çaycuma sunumu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kurul Başkanlığını İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun yaptığı yarışmaya; Kaymakam Serkan Keçeli, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Bayram Güneş, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Selüloz İŞ Çaycuma Şube Başkanı Hakan Cura, KYK Müdürü Ahmet Acar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Semra Gülboy, Çaycumalılar Derneği Başkanı Ramazan Taşdemir, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir şunları söyledi; “Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir" anlayışı benimseyen bir medeniyetin mensupları olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin Yüce kitabımız Kuran'ı öğrenmelerine, okumalarına, anlamalarına ve Kuran ahlakı ile ahlaklaşmalarına vesile olmak ve bu yönde gayret sarf etmek en önemli meselelerimizden biridir. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş vesile olan Ramazan ayına kavuştuğumuz şu günlerde böyle güzel ve Ramazan ayının mana iklimine yakışan bir vesile ile bir araya gelmek ve kalplerimizi gönüllerimizi Kuran ile buluşturmak bizler için ayrı bir neşe ve mutluluk vesilesi olmaktadır. Öncelikle ilçemizdeki tüm liselerde gerçekleştirdiğimiz bugün burada tüm liselerimizin katılımıyla gerçekleştireceğimiz "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması''nın bizler için en önemli amacı geleceğimizin teminatı olan gençliğimizi Yüce kitabımız Kuran'la buluşturmak, Kuran'ın hayatımızdaki yeri ve önemi bilinç kazandırmak, Kuran ahlaki ile güzelleşen nesiller yetiştirmektir. "Liseli Öğrenciler" Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın Çaycuma'mızda gerçekleştirilmesine vesile olan Bakanlığımıza, Sayın Kaymakamımıza, Sayın İlçe Müftümüzün şahsında İlçe Müftülüğümüze, yürütme kurulumuza, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize ve yarışmaya canı gönülden katılan öğrencilerimize, bizlere destek olan vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyor, Ramazan-i Şerifinizi en kalbi duygularımla kutluyor, Ramazan ayımızın mazlum İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının son bulmasına ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

İlçe ve Beldelerdeki 12 lisede öğrenim gören 12 erkek öğrenci ile 9 kız öğrenci ayrı ayrı yarışırken Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler beğeni topladı. Öğrenciler sıra ile Kuran-ı Kerim den bölümden okuduktan sonra okul müdürleri ile yarışmada emeği geçen öğretmenlere teşekkür belgesi verildi. Yapılan değerlendirme sonunca erkekler kategorisinde Saltukova Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Özçelik birinci, Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi Abdulkerim Topçuoğlu ikinci, Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Recep Ali Çolakoğlu üçüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi Öğrencisi Hatice Simge Karaman birinci, Filyos Melek Ahmet Şanlı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Ceren Çarşambalı ikinci ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Yavuz üçüncülüğü elde etti. Öğrencilere protokol tarafından ödülleri alırken, Çaycuma Müftülüğü öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine Kuran-ı Kerim hediye etti.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2921
29.05.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın