Pass

 

2016-2017Eğitim öğretim yılında Çaycuma müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarının yıl sonu gösterisi SEKA Camisi Bahçesinde yapıldı.

Minikler yıl sonu gösterisinde yıl boyunca öğrendiklerini sergilerken adeta parmak ısırttılar. Çaycuma Müftülüğüne bağlı SEKA 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladıkları sene sonu etkinlikleri göz kamaştırdı.4-6 yaş grubu öğrencileri, yıl içerisinde edindikleri maharetlerini sergilediler ve öğrendikleri bilgileri izleyicilerle paylaştılar. Gösteride, 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu Öğreticilerinin çalıştırdığı öğrenciler hazırladıkları ilahiler, şiirler ve Kuran-ı Kerim’den ayetler okuyarak başarıları ile izleyicilere coşku dolu anlar yaşattılar.

Programda konuşan Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Kur’an Kursu öğrencilerinin böyle bir program hazırlamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti; “Camilerimiz çocuk cıvıltılarından uzaklaştırıldığından buyana mahzun ve kederliydi. Askeri kışla disiplinlerindeki gibi sessizliğe bürünmüştü. Nihayet Diyanet İşleri Başkanlığımız, Cami ve Kur’an Kurslarımızda 4-6 yaş grubu çocuklarımıza yönelik muhteşem bir proje geliştirerek camilerimizi çocuklarımızla yeniden buluşturdu. Hatırlayınız lütfen! Bir zamanlar yaz tatillerinde bile çocuklarımızı camilerde Kur’an öğrensinler diye götürdüğümüz zaman karşımıza çıkan sorunları. Eğer çocuk ilk okulu bitirmemişse siz bu çocuğa camide Kur’an öğretemezsiniz, dinini öğretemezsiniz demişlerdi. Çocuğun dinini öğrenmesi için elinde mutlaka bir belge olması gereklidir denilmişti. Ama şimdi böyle bir kısıtlama kalmadı çok şükür. Çocuklarımızı cami ve Kur’an ile yeniden buluşturan büyüklerimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Allah Onlardan Razı olsun” dedi.

Çocuk eğitimi konusunda çeşitli açıklamalar yapan Müftü Arcaklıoğlu, “Değerli velilerimiz! bizler bunca sene çocuk eğitimi konusunda kendimize Avrupa’yı örnek aldığımız için çok çağdışı kaldık. İnşallah bundan sonra Peygamberi bir metotla yeniden dirilişi yaşayacağız” dedi ve programda görev alan çocuklara ve hocalara programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrenci Velilerinin büyük ilgi gösterdiği program, minik öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdimi ile sona erdi. Mezuniyet Belge Töreni bitiminde tüm katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edilirken, öğrenci velilerinin de katıldığı Yumurta taşıma ve Çuval oyunları özellikle çocuklara çok güzel anlar yaşattı. Finalde ise Çocuklar Kurs Hocaları Esra Hanım ve Fatma ablaları ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3308
26.05.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın