Pass

Engelliler Haftası nedeniyle Çaycuma Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu tarafından etkinlik düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, İlçe Çilli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Parlak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güneş, Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mesut Özmekik, Eğitim Bir Sen Çaycuma Temsilcisi Ersoy Salman, Emlakçiler Derneği Başkanı Erol Ünlü, okul ve daire müdürleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin şunları söyledi; “2011-2012 eğitim öğretin yılında hizmete giren okulumuzda 55 öğrencimiz eğitim görmektedir. 18 personel ile akademik eğitimin yanında, yiyecek-içecek hizmeti alanında hayata ve iş yaşamına yönelik becerilen kazanma onları kendi ayakları üzerinde durabilen, üretebilen mutlu bireyle olarak yetiştirme çabamız sürdürmekteyiz. Engellilik dünyamızın genel bir sorunu olduğu için Engelliler Haftası sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere bağlı, 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Kimi insanlar doğuştan kimi insanlar sonradan herhangi bir kaza sonucunda engelli olabilmektedir. Doğuştan ve sonradan kazanılan engeller hem fiziksel hem de bedensel olarak ortaya çıkabilmektedir. Çevremizde engelli bir insan gördüğümüzde ona acıyarak bakmak yerine ona engelini unutturacak şekilde davranmamız güzel olacaktır. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan birer engelli adayıdır. Bir gün bizimde başımıza aynı durumun geleceğini düşünerek çevremizdeki engelli vatandaşlarımıza yardım etmekten kaçınmamız gerekmektedir. Engellilik sadece onların ailelerin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutları ile hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir olgudur. Bir insanın engelli olması onun diğer insanlar gibi çalışıp başarılı olmasına engel değildir. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı ve üretken olabilen engelliler toplumun geneline örnek olmaktadırlar. Engelli bireylere yardımcı olmak istiyorsak onlara günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları çözmek, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak eğitim sorunlarını çözmek için ömür boyu çaba göstermeliyiz”” dedi.    

Okul öğrencilerinin hazırladığı koro ve gösterilerinin ardından şiirle okundu. Yine öğrenciler tarafından yapılan el becerileri ve resim sergisi gezildi.

Haber: EKSPRES

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3553
11.05.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın