Pass

Çaycuma Sevgi Evleri ve Çaycuma Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan öğrenciler tarafından hazırlanan Kutlu Doğum programı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Memur Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mesut Özmekik, Huzurevi Müdürü İzzet Örenli, İkinci Bahar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülsan Geldi, AK Parti İlçe Yönetim kurulu üyeleri ve kurum çalışanları katıldı.

Saygı duruşu e İstiklal Marşı’nın ardından çeşitli sevgi evleri ve çocuk sitesinde kalan çocuk ve gençleri tarafından salavat dinletisi ve ilahi korosu ve şiir dinletileri sahne aldı.

Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, değerlendirme konuşmasında şunla arı söyledi; “Söyleyeceğimiz hiç bir söz gençlerimiz yaşattığı duygusal atmosferi anlatamayacaktır. Ben programı onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. Asıl mesajımız gençlere olmalı. Çünkü burada yaratıkların en değerlisi olan insanlarla birlikte, sevgi, merhamet ve şefkat peygamberimizin kutlu doğumunu çocuklarımızın gösteriş olduğu performansla birlikte kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah Resulünün hayatını araştırdığımızda çok güzel örnekler var. Onun hayatını iyi öğrenelim. Ondan alacağımız sevgiyi, şefkati, merhameti etrafımınki insanlara arkadaşlarımıza e bütün mahlûkata gösterirsek bizler de onun gibi iyi bir insan, iyi bir mümin olma yolunda ilerlemiş oluruz. İyi bir Müslüman olmadan önce iyi bir insan olmamız gerekir. Ondan sonra iyi bir Müslüman olma şansını yakalamış oluruz. Bunu bir adım öteye taşıdığımızda iyi bir mümin olma fırsatını yakalamış oluruz. Onun için askeri müştereğimiz insanlık olmalı. Bu insan alıktaki en temel referansımızda Allah’ın resulü olmalı”.

Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri’nde kalan çocukların programa çok iyi hazırlanmış olduklarını belirten Kaymakam Serkan Keçeli; “Peygamber Efendimizi anlama ve anlatma açısından çok güzel bir program izledik. Programda görev alan çocuklarımıza, hocalarımıza ve katkı veren büyüklerimize teşekkür ediyorum. Sevgi Evlerindeki çocuklarımız her şeyi başarabilen, her şeyin üstesinden gelebilecek çocuklardır. Yeter ki onlara imkân verelim. Çocuklarımızın içinde müthiş cevherler var. Tüm çocuklarımız kendi içinde büyük potansiyel barındırıyorlar. Ama biz büyükler olarak bu dünyanın sahipleri değil de bu dünyanın emanetçileriyiz. Bu dünyayı çocuklarımıza miras bırakmayacağız. Tam tersi onlara emanet olan dünyanın emanetçileriyiz. İnşallah emanetleri geleceğimizin teminata çocuklarımıza sağlam bir şekilde bırakmayı nasip olsun. Kutlu Doğumlarda Peygamber Efendimizi anıyoruz. Onun en önemli özelliklerinden birisi şefkati ve merhameti idi. Bundan daha da önemlisi “Muhammedül Emin’ünvanını veren dürüstlüğü, sadakati ve doğruluğu idi. Peygamber Efendimizin sözünde yanlış olmadığını onu sevmeyenler ona en büyük düşmanlığı edenler dahi kabul ediyorlardı. Bu emin ve güvenilir insan olmak toplumda kazanmamız gereken en önemli özelliklerden bir tanesi. Doğruyu söylemek size başlangıçta bazı şeyler kaybettirse bile emin olun hayatın geri kalanında size çok şeyler kazandıracaktır” diye konuştu.

Programı gerçekleştiren çocuklar misafirlere karanfil dağıtırken İlçe Müftülüğü tarafından tüm çocuklara gül verildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2564
01.05.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın