Pass

Çaycuma’da olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri şehir stadyumunda gerçekleştirildi.

Törene, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Cumhuriyet Savcısı Sultan Çavundurluoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakam Serkan Keçeli ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdemir şunları söyledi; “Milletimizin şanlı tarihinin dönüm noktalarından biri 23 Nisan 1920 günüdür. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ anlayışı ile tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Millet Meclisinin açılması ile Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. TBMM’nin açılması ile hem 29 Ekim 1923’te kurulacak Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, hem de millet egemenliğini esas alan yeni bir yönetim biçimin müjdesi verilmiştir. Millet meclisi, halkın ve milletin sesi olarak milletimize demokrasinin kapılarını aralamıştır. Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu, milletin iradesi üzerinde hiçbir güç olmadığı tescillenmiş, her türlü vesayet anlayışına dayalı yönetim beklentileri de ortadan kaldırılmıştır. Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz gecesi, ülkemizde ki demokratik düzeni ortadan kaldırmaya, ülkemizi kaosa ve iç savaşa sürüklemeye, kutsal vatan topraklarımızı işgale ve istilaya yönelik bir plan içimizdeki işbirlikçi hainlerin desteği ile uygulamaya konulmuştur. Bu hain, alçak ve sinci girişim sırasında, milli iradenin en üst düzeyde temsil edildiği, millet iradesinin kalbi olan Gazi Meclisimiz darbesi hainler tarafından, bombalanmış, millet iradesine darbe yapılmak istenmiştir. Ancak tarihi şanla şerefle dolu aziz milletimiz, şanlı tarihimizden aldığı ilhamla ve iman gücü ile o gece destan yazarak, vatanımızda, birlik ve beraberliğimizde, huzurumuzda gözü olan iç ve dış düşmanlarımızın heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Atatürk, çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve sevginin ifadesi olarak TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye olmakla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te müstesna bir yere sahiptir” dedi.

Öğrencilerin halkoyunları gösterileri ve okudukları şiirlerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri protokol tarafından verildi.

Çuval yarışı ve halka oyunları gerçekleştirildi. Program sonunda palyaçolar tarafından çocukların yüzleri boyandı, resim sergisi gezildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3123
25.04.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın