Pass

Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı eski Başkanı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Toplum Gönüllüleri Vakfı da dâhil çok sayıda STK'nın kurucusu İbrahim Betil, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu’nda Çaycuma Kent Konseyi’nin katkıları ile konferans verdi.

Konferansa, Kaymakam Serkan Keçeli, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Çaycuma Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Çaycuma’da müstesna bir misafiri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Çaycuma Belediye Başkanı; “Ömrünü eğitime ve insanlara hizmet etmeye adamış, ok değerli büyüğümüz İbrahim Bey’e minnettarlığımı ve Çaycuma adına teşekkür ediyorum. Değerli hizmetlerinin devamı için kendisine Allah’tan güç ve enerji diliyoruz” diye konuştu.

Sosyal girişimciliği örnekler vererek anlatan İbrahim Betil ise yaklaşık bir saat konuşma yaptı. Betil; “Ben 1994 yılından beri sivil toplumun içindeyim. Meslek yaşamımda önemli bir kısmını bankacı olarak geçirdim. Gördüm ki kuruluşların gelişmesi için iki tane önemli sermaye var. Biri maddi diğeri insan sermayesidir. İnsan sermayesinin maddi sermayeden her zaman çok daha önemli ve değerli olduğunu gözlemledim. Para oradan veya bulunuyor. Değerli insanı bulmak o kadar kolay olmuyor. İnsan değer verdiğiniz zamanda o kurum hızla gelişiyor. Çünkü her insanın yaratıcığı ve yetenekleri kullanabilmesi o kurumun gelişmesine katkı sağlıyor. Sosyal sermaye dediğimiz zaman insani sermayenin gelişebilmesi, eğitimle mümkün. İyi bir eğitim almayan toplumun gelişmesi mümkün değildir. Ne yazık ki insanı gelişim endeksine baktığımız zaman Türkiye çok gerilerdedir. Dünyanın 18’nci büyük ekonomisi olmuş Türkiye’nin bunu sürdürülebilir kılması için eğitimde gelişmesi şarttır. Ülkemiz eğitim endeksinin 92’nci sırasındadır. Sosyal sermayeyi eğitimsiz geliştiremeyiz. Sivil toplum kuruluşu eğitime katkı sağlamak amacıyla karşımıza çıkıyor. Ama ne yazık ki bazıları ideolojik çalışmalarla olayları farklı yöne yönlendirme girişimleri ile toplumda sivil topluma karşı olan güveni de ciddi şekilde zedeliyor. Bunu gençlerimiz çok iyi biliyor. Liseden sonra yüksekokula yönlendikleri zaman ailelerinde en çok duydukları söz “Sakın bir derneğe vakfa bulaşama, derslerinde uğraş” tır. Çünkü STK’lar ideolojik çalışmalarla toplumda ciddi bir güvensizlik oluşturmuştur. Oysa temel amaçları, toplumun yerelden başlayarak nabzını tutmak ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda toplumsal gelişmeye katkı sağlaması olmalıdır” diye konuştu.

Son olarak İbrahim Betil katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Kaymakam Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yazıcı tarafından Betil’e çeşitli hediyeler takdim edildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2465
24.04.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın