Pass

Çaycuma’da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğü tarafından ‘1001 Hatim Duası, Kuran-ı Kerim Ziyafeti ve Kutlu Doğum Aşı’ programı düzenlendi.

Şehit Kerim Keçeci Kapalı Pazaryerinde düzenlene programa; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Cumhuriyet Savcısı Sultan Çavundurluoğlu, Perşembe Belediye Başkanı, İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Memur Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, TDV Çaycuma Temsilcisi Nihat Bozacı, Diva Sen İlçe Temsilcisi Yusuf Bayhan, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Dr. Fatih Kurt, Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ali Derman, Şehzade Camii Baş İmamı Kurra Hafız Ercan Çakıroğlu, Kuştepe Merkez Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Aydın, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, pazaryerini dolduran peygamber sevdalısı Çaycumalılara teşekkür etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma Belediye Başkanı şunları söyledi; “Her insanın canının, namusun emniyette odluğu, temel hak ve özgürlüklerin özel olarak korunduğu, özgür ve güvenli ortamlar yaşamak ister. Emniyet ve huzuru dinamitleyen, insanların kalbini, aklını tahrip eden, itibarını zedeleyen her tür düşünce ve eylemin şiddetle kınanması bundandır. Güven, insanlar arasında köprüler kurar. Korkutmak, sürekli eleştirmek bu köprüleri yıkar. Yapıcı eleştirile bulunmak, kişiselleştirme ve genelleştirmelerden kaçınmak, muhatabımıza güvende olduğunu hissettirir. Hakkının ve itibarının zedelenemeyeceğini bilmek insana güven verir. İnsanlara haklarının peşinde koşmaları kadar sorumluluklarına sahip çıkma, güvenilir kalma gayret ve cesareti de yakışır. Güven olgusu, insanın fıtratında taşıdığı ve doğuştan itibaren hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu bir olgudur. Çocuklarımızı, sevdiklerimizi, güvenemediğimiz insanlara emanet etmeyiz. Hasılı güven, sosyal hayatta ilişkilerimizin seyrini belirleyen en temel faktörlerin başında gelir. Tarih boyunca kalıcı uluslararası münasebetlerin temel parametresini oluşturan da büyük ölçüde güvendir. Kısacası güven duygusu hem bireysel, hem toplumsal, hem de uluslararası düzeyde ilişkileri etkileyen anahtar bir kavramdır. İnsanlığa kurtuluş müjdesi getiren, insanı ve insani değerleri yükselten, ahlaki erdemleri yaşayarak öğreten, sevgili peygamberimizin en başta gelen vasıflarından biri güvenilir olmasıdır.”

Peygamber efendimizin insanlar içinde seçilmiş em şerefli, en merhametli kişi olduğunu ifade eden Kaymakam Serkan Keçeli; “Onun en önemli özelliklerinden biride emin ve güvenilir insan olması idi. Ona, İslama ve Müslümanlığa en büyük düşmanlığı yapanlar bile kabul ediyorlardı ki peygamberimizin kesinlikle doğruyu söyler. Bilirler diki peygamber efendimizin ağzından hiçbir zaman yalan bir cümle çıkmazdı. Bu senede Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Toplumda Güven ve Emanet’ temasını belirledi. Be toplumumuzda güven ve emanet duygusunun gelişmesini temenni ediyorum. Kutlu Doğumlar binlerce insanımızın bir araya gelip peygamberimizi anmasına vesile olduğu etkinlikler haline gelmiştir. Bu programda emeği geçen tüm dün görevlisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hafızların Kuran ziyafetinden sonra söz alan Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Dr. Fatih Kurt, toplumda güven kazanma ve günümüzde güven anlayışını örnekler vererek anlattı. Kurt; “ Bu kalabalık tablo Allaha duyduğunuz sevgiyi en iyi şekilde ifade ediyor. İnsanlığın değerini ve izzetini kaybettiği dünyaya gelen kız çocuklarının kedi babasına bile güvenemediği bir dönemde efendimiz alemlere rahmet olarak gelmiştir. Yaşantısı ve tavrı ile örnek bir kişilik ortaya koymuştur ki inanmayan insanların bile itimat ettiği, parmakla gösterdiği, ismine ‘El Emin’ vasfı atkılan rehber bir kişilik olmuştur. Onun doğumunu kutladığımız bu günlere baktığımız zaman onun ortaya koyduğu örnek kişilikten maalesef uzaklaştığımızı görüyoruz. İnsanlığın en temel problemi güvenlik problemidir. Sırf güvenliği tesis etmek için dünyada silahlar üretiliyor, ülkeler arasına duvarlar örülüyor. İnsana olan güvensizlik hayatın her kesiminde kendini gösteriyor. İçtiğimiz suya, yediğimiz sebze-meyveye-ekmeğe, aldığımız havaya güvenmiyoruz. Onun için Diyanet İşleri Başkanlığımız efendimizin hayatını ve güven duygusunu anlatmak üzere bizlere görev verdi. Yeryüzünde kaybolan güveni tekrar oluşturacak olan biziz” diye konuştu.

4-6 Yaş Kuran Kursu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şiir ve ilahilerinin ardından Ensar Yatılı Kuran Kursu hafızlarına Fatih Kurt tarafından belge ve hediyeleri verildi. Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ali Derman Kuran tilaveti gerçekleştirdi. Son olarak 1001 Hatim-i Şerif Duasını Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can gerçekleştirdi. Katılanlara Kutlu Doğum aşı ikram edilerek Kızılay ile birlikte kan bağışı düzenlendi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2696
23.04.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın