Pass

Zonguldak Valisi Ali Kaban ve eşi Neriman Kaban, Çaycuma ilçesinde Muharrem Sarıöz’e ait lale soğanı üretimi alanında incelemelerde bulundu.

Vali Ali Kaban’a ve eşi Neriman Kaban’a; Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve eşi Fatmagül Keçeli, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi ve eşi Hatice Selvi, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve eşi Seval Beşel eşlik ettiler.

Ziyaret sırasında lale üreticisi Muharrem Sarıöz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş’tan yapılan çalışmalar ve soğan üretimi hakkında bilgi alan Vali Kaban, çalışmaların önemine değinerek, “Üretimi sistemli bir şekilde geliştirmek gerekiyor. Bu amaçla yapılan çalışmalar hızlandırılmalı ve bürokratik yönü de takip edilmelidir. Bu amaçla yapılacak proje çalışmaları, kooperatif birlik kurulması, pazar genişletme ve geliştirme çalışmaları gibi benzeri konusunda ayrıca Çaycuma’da kurulacak Organize Seracılık Bölgesi’nde lale ve süs bitkileri üreticilerine de alan tahsisi konusunda her türlü yardımı yapmaya hazırım. Arkadaşlarıma da bu yönde talimat veriyorum. Yeter ki üretim artsın ve siz üreticilerimiz ve ülkemiz kazansın. Üretelim, üretelim” dedi.

Rengarenk açmış lalelerin bulunduğu bahçe gezildikten sonra Vali Kaban ve beraberindeki heyet, Çaycuma ilçesinin Geriş Köyü’nde Erol Duran’a ait fide üretimi tesisinde de incelemelerde bulundu. Tesislerde üretim alanları ve sebze fidesi üretimi hakkında heyete işletme sahibi tarafından bilgilendirme yapıldı. Batı Karadeniz Bölgesi’nin tek sebze fidesi üretimi işletmesi olan tesiste halen 21 işçi ile 10 milyon adet/yıl fide üretimi yapılıyor. Tesisleri çok beğendiğini belirten Vali Kaban, “Bu tesis geliştirilmeli. Çaycuma’da hem Gıda ve Tarım Yüksekokulumuz var, hem de Tarım Lisemiz var. Burada okuyan öğrenciler ve hocalar, gelsin burada uygulama yapsın, üretim yapsın. Kendilerini geliştirsin. İşletme sahibi sıcak bakarsa, Valilik, BEÜ ve işletme sahibi ortak proje ile üretim alanını geliştirelim. Bunu da hızla yapalım. Daha çok insanımızı üretime dahil etmiş, hem de eğitim görenleri uygulamalı eğitimle desteklemiş oluruz” dedi.

Kaban’ın bu sözlerine, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve işletme sahibi Erol Duran olumlu cevap verdiler.

Vali Kaban ve beraberindeki heyet, gezi dolayısıyla Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş ile üreticilere teşekkür ettiler.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 3060
20.04.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın