Pass

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Çaycuma’da avukatlar Atatürk anıtına çelenk koyarak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya; CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk de katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Baro Temsilcisi Fulya Kurtuluş Aydın şunları söyledi; “5 Nisan Avukatlar günü, 1958 yılından bu yana kutlanmakta olup, 1987 yılında yapılan Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu kararı ile resmi bir kimlik kazanmıştır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Avukatlar günü vesilesiyle, mesleğin ve yargının sorunlarının çözülmesi umudu ve dileği ile bir aradayız. Bu özel günde en başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile şehitlerimizi ve mesleğimize yıllarca hizmet etmiş olan yitirdiğimiz değerli meslek büyüklerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Temel hak ve özgürlüklerin teminatı ve demokratik hukuk devletinin önkoşulu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan, savunmayı temsil eden avukatlar olarak, adaletin tecellisine katkıda bulunmak suretiyle toplumsal barışın korunmasına ve devamına hizmet ederek çok önemli ve kutsal bir görev icra etmekteyiz. Sav, Savunma ve Hüküm Yargılama faaliyetinin vazgeçilmez üç unsurudur. Demokratik hukuk devletlerinde yargılama faaliyetinin merkezini savunma hakkı yani avukat oluşturur. Yargılama faaliyetinin merkezine savunmayla, yani avukatı koymadığınızda, onun adı yargılama olmaz, yargısız infaz olur. Adalet devletin temeli, savunma da adaletin temelidir. Hepimizin çok iyi bildiği üzere, temel bir insan hakkı olan savunma, evrensel, tarihsel, siyasal ve hukuksal bir perspektif içinde değerlendirildiğinde bağımsız ve özgür olmalıdır. Avukatlık Yasamızın 1.maddesinde yer alan “Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder” hükmünde vurgulanan "bağımsızlık" kavramı, bağımsız veya özerklik olarak özgürlüğü içerir. Sadece müvekkillerinin değil, halkın ve hakkın savunucusu olan, hukuk ve insan hakları ihlallerine karşı koymakla yükümlü ve görevli olan bizlerin bağımsız yargı konusundaki endişelerimizi dile getirmek de en önemli sorumluluğumuzdur. Özellikle bizler yapılan ve uygulanan normların toplumsal anlamını her aşamada düşünmek zorundayız. Bizler, birey hak ve özgürlüklerinin savunulması, hakların korunması, hukukun üstünlüğünün var olması, hukuksal uzlaşmanın, âdil yargılanma duygusunun ve toplumsal barışın güvencesi olarak, mesleğimize başlarken hukuk adına ettiğimiz yemine her zaman sadık kalacak ve yılmadan çaba göstermeye devam edeceğiz. Hepimizin avukatlar günü kutlu olsun” dedi.


Haber Okunma Sayısı : 2475
05.04.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın