Pass

Çaycuma Toplum Sağlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı başlatılan ilkokul öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Toplum Sağlığı Merkez Sorumlu Hekimi Dr. Merve Sinoplu Çekme ve Diş Hekimi Sibel Kara tarafından öğrencilere uygulamalı olarak diş fırçalama teknikleri ve ağız bakımı anlatıldı.

Uygulama hakkında bilgi veren Çaycuma Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Merve Sinoplu Çekme şunları söyledi; “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunlarından ağız ve diş sağlığı hastalıkları 0-6 yaş grubu çocuklarda ilk beşte, 7-14 yaş arası çocuklarda ise ilk sırada yer almaktadır. Toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa etkileri gibi nedenlerden ötürü bahse konu hastalıklar önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmekte ve mücadelede tedaviden çok koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulaması gerektiği tüm dünyada kabul görmektedir. Bu bilgilerden hareketle ülkemizde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından ve koruyucu ağız ve diş sağlığı bilimsel danışma komisyonunun tavsiyeleri doğrultusunda anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kademeli olarak yılda iki kez flüorürlü vernik uygulanması, ağız ve diş muayenelerinin gerçekleştirilmesi, konu hakkında toplum farkındalığının (veli, öğretmen vb) arttırılması çalışmaları başlatılmıştır. Çocukların süt dişlerini kaybedip yerine kalıcı dişlerini sürdüğü 6-11 yaş döneminde çocuğun ağzında hem süt dişleri hem de kalıcı dişlerin bulunması ve bu yılların kritik yıllar olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Nisan 2017 tarihinde tüm illerde eş zamanlı olarak ‘Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller’ sloganıyla farkındalık çalışmalarına hız verilmiştir. Tüm ülkede aynı anda yapılan bu çalışma ile bir kez daha ağız ve diş Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinasyonunda İl merkezi ve tüm ilçelerimizde eş zamanlı yapılan program kapsamında belirlenen ilkokullarda koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimleri verilerek ağız ve diş sağlığı setleri (diş firçası- diş macunu) ve el broşürleri dağıtılmıştır. Ayrıca İl merkezinde yapılan programa sağlıklı yaşam aracı ve diş tarama aracı dahil edilerek konu hakkında video gösterimleri yapılmıştır” dedi.

Okul Müdürü Cengiz Erdaş uygulamadan dolayı sağlık görevlilerine teşekkür etti.

Haber: EKSPRES

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3029
05.04.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın