Pass

Kuşadası’ndaki yazlığında geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden 64 yaşındaki Demokrat Çaycuma Gazetesi Sahibi Hasan Ataman Çaycuma Gemiciler Mahallesi’nde toprağa verildi. Çaycuma Devlet Hastanesi’nden alınan Ataman’ın naaşı ilk olarak evine getirildi. Ardından ortağı olduğu matbaa ve gazetenin önünde tören düzenlendi.

Törene; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Belediye Başkanı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, CHP bir önceki Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arkadaşları ve dostları burada Ataman’ı anlatarak duygularını dile getirdi.

Emekli Öğretmen eşi Şükran ve çocukları Işıltan ve Sercan tabutun başında güçlükte ayakta dururken taziyeleri kabul etti.

Gözyaşları içinde konuşma yapan Hasan Ataman’ın ortağı Sami Dinç; “30 yılı aşkın iş, 45 yıllık siyaset ve kader ortağım, can yoldaşım Hasan Ataman’nı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Ataman, devrimci siyasetinden dolayı sürgünlere gönderildi. İşten atıldı. 12 Eylül darbesinde 3,5 yıl hapis yattı. Çektiği sıkıntıların hepsine ortak olmasam da aynı kederi paylaştık. 30 yıl önce şimdiki gibi hibe krediler bulamadığımız için, faizli kredi kullanarak emeğimiz ve birbirimize olan güven ile kurduğumuz matbaa ve gazetemizi çok zorluklar içinde bugünlere getirdik. Aramızda hiçbir zaman para problemi olmadı. Evde eşimizle yaptığımız kavga kadar gibi doyasıya kavga edemedik. Çok okuyan, araştıran, soran ve sorgulayan her zaman her şeye eleştirel gözle yaklaştı. Çaycuma’yı çok seven her şey Çaycuma için diyen Çaycuma sevdalısı bir adamdı. Bu kadar uzun soluklu bir ortaklığın Çaycuma’da örneği yaşanmadı, yaşanacağını da sanmıyorum. Bu kıvanç ve guru bana yaşatan can yoldaşım, kader ortağım Hasan Ataman’a Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ise yakın arkadaşı için konuşmakta zorluk çekerek; “1977 yılında derneğimiz aracılığı tanıştım.3 yıl sonrada bir darbe ile Çaycuma’da hiç aydın bir arkadaşımız kalmadı. Onlar hapishanede mangal partileri ile zaman geçirmediler. Kuşadası’nı çok seviyordu. Birkaç defa aradım. Hasan’a çok ihtiyacımız vardı. Referanduma 12-13 kala geleceğini söyledi, ama gelemedi” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı ise duygularını söyle ifade etti; “Çok iyi yetişmiş bir çok özelliği bir arada taşıyan bir arkadaşımız yitirdik. Her canlı kendi hayatını yaşar, bir gün dünyaya gelir ve bir gün göçer. İki kapılı handır. Kimi zaman çok erkendir ölüm. Buda erken, çok erken, zamansız. Ama karşı konulamaz bir hüküm bu. Hasan Ataman diğer insanlardan farklı idi. Hayatının baharında kapatıldığı hapishane ona okul oldu. Hayatı boyunca okudu ve yazdı. Daha iyi bir Çaycuma, daha iyi ve aydınlık Türkiye hayalimizdi. İlçemizde ilk defa en uzun soluklu gazeteciliği ortaya çıkardı. Yerel gazeteciliğin öğretmenliğini ve rehberliğini yaptı. İlk defa Çaycuma’nın tarihini, kültürel yaşamını derli toplu ortaya çıkaran kişidir. Daha kapsamlı çalışmalarını beklerken aniden aramızdan ayrılıverdi. Adı sonsuza kadar yaşamaya devam edecek”.

CHP Bir önceki Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise Atamanın ardından şunları söyledi; “Bugün belki de hiç arzu etmediğimiz, hiç yaşamayı düşünmediğimiz, aklımızdan geçirmediğimiz bir anı, büyük bir acıyı birlikte bölüşüyor, paylaşıyoruz. Değerli arkadaşlarımın da ifade ettiği gibi gerçekten kelimelerin yetersiz olduğu, duyguların yetersiz kaldığı bu anı yaşamak zorundayız. Bizler canlıyız, Dünya’ya geliyor, gelişiyoruz. Sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmek için belki çabamızın ve kapasitemizle öyle mücadeleler veriyoruz ve bir gün geliyor fiziki varlığımız bu Dünya’yı terk ediyor. İste değerli Hasan abim sonsuza kadar yaşayacak manevi değerler bütünüydü”.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ise Zonguldak basınına başsağlığı dilerken; “Hasan abi bizim için çok önemli biriydi. Bizim duayen gazetecimizdir. 30 yıllık gazetecilik süresi var. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti onur kurulu üyesi, Çaycumalılar Gazeteciler Derneği’nin genel kurulu üyesiydi. Ben Hasan abi ile geç tanıştım ama çok önemli paylaşımlarda bulundum. Gazeteciler cemiyeti görevi süresince de bana her zaman fikirlerini paylaşmıştır, düşüncelerini söylemiştir. Bize yol göstermiştir. Kendisini hiç bir zaman unutamayacağız. Kendisini de düşüncelerini de fikirleri bizimle kendisi kalbimizde yaşayacaktır” şeklinde diye konuştu.

Ataman’ın naşı öğle namazına müteakip merkez Yeni Camii’de kılınan cenaze namazının ardından Gemiciler Mahallesi’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3507
03.04.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın