Pass

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörü bitirme konusunda iradenin tam olduğunu söyledi.

Soylu, ötekileştirerek bu ülkeyi bölmek, milletin gücünü azaltmak ve istikrarlı bir şekilde hedeflerine ulaştırmamak istendiğini de belirterek, “Ne kadar çatlarsa çatlasınlar. Kendi arabamızı yapacağız, kendi uçağımızı yapacağız. Bilsinler ki dünyanın ilk on büyük devletinden birisi olacağız" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çaycuma’da düzenlediği ziyarette Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin konuşan Bakan Soylu, “Büyük badirelerden geçtik, büyük sıkıntılardan geçtik. 15 gün sonra bir kararı, ülkemizin gelecek kararını hep birlikte verecek bir tarihin içindeyiz. Tarihi bir kararın arifesindeyiz. Bu ülkede yıllardan beri bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bize diyorlar ki ‘Siz bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu ülkeye efendi olan biziz. Bu ülkede patron ancak yıllardan beri kuralları koyan efendiler olur. 1960 darbesini yaptık, başbakanınızı astık, 1971 muhtırasını yaptık. Bir annenin iki evladını sağcı solcu diye birbirinize düşürdük, akıllanmadınız mı?’ dediler” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK ile mücadeleye değinerek, "Daha yeni başladık. Kandilden havlayanlara, it gibi havlayanlara sesleniyorum. Canınızın kıymetinizi biliyorsanız oradan sıvışın bak tekrar söylüyorum. Canınızın kıymetini, bu millete ödettiklerinizi bütün maliyetini size ödetmezsek namerdiz” dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal tarafından karşılanan Bakan Soylu, Çaycuma İlçesi'nde halka hitap etti.

Bakan Soylu, 15 gün sonra ülkenin gelecek kararını hep birlikte vereceklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Tarihi bir kararın arifesindeyiz hep birlikte. Bu ülkede yıllardan beri bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bize diyorlar ki siz bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu ülkeye efendi olan bir kişi yönetemez. Bize diyorlar ki bu ülkede patron ancak yıllardan beri koyan efendiler olur. Bize diyorlar ki 1960 darbesini yaptık biz başbakanınızı astık. BU ülkede akıllanmadınız mı?1971 muhtırasını yaptık. Akıllanmadınız mı bir annenin iki evladını sağcı solcu diye birbirine pusu kurdurduk onları öldürtmeye çalıştı. Bakın anlamadınız mı? Bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. 17 yaşındaki çocukların yaşını büyütüp bizi terbiye etmeye çalışıyorlar Bir profesör ile bir çoban aynı olur mu diye bizi hisleştirmenin ve değersizleştirmeye çalışıyorlar.”

16 Nisan'ın sadece 18 maddelik anayasa maddesini oylama referandumu olmadığını söyleyen Bakan Soylu, "16 Nisan tarihi bu milletin yılardan beri çektiği sıkıntılara karşı bu ülkenin sahibi millettir. Bu vatanın sahibi millettir diyeceğimiz bir oylamadır." dedi.

"İSTER PKK GELSİN, İSTER DAEŞ"
16 Nisan'ın sadece 18 maddelik bir referandum oylaması olmadığıın vurgulayan Bakan Soylu, "16 Nisan tarihi bu milletin on yıllardan beri sahibi millettir, bu ülkenin patronu millettir diye bir haykırışın adıdır. 1961’de rahmetli Menderes’in kanı üzerinden inşa edilen bu sistem, 1982’de bir anayasa ile birlikte sağcı ve solcu çocuklarımızın, bu ülkede yarına umutla bakmak isteyen insanlarımızın kanları üzerinden inşa edilen bu sistem. Yıllardan beri kâh Ankara’ya kasketli diye, şalvarlı diye sokulmayan insanları ötekileştirmeye mahkum bu sistem. Türkiye’yi bölüp, parçalayıp, gücünü azaltmaya yönelik bir anlayışı içeren bu sistem. Zaman zaman tıkanıklıklarla beraber bizi ekonomik krizlere doğru iten bu sistem, Gezi olaylarının sabahında o günden bugüne kadar 3 bin dolardan 11 bin dolara gelen Türkiye, halen 11 bin dolarda durmaktadır. Uluslararası yatırımı engellediler. İnsanımızı ‘yarın ne olacak’ diye endişeye sevk ettiler. Sadece Gezi olaylarıyla da durmadılar, 17-25 Aralık ile ardından da 6-7 Ekim olaylarıyla, ardından 15 temmuz ile birlikte bu milleti hareket edemez, kıpırdayamaz hale getirmek istediler. Ama Allah’a şükür Türkiye eski Türkiye değil. 2 bin dolarlık bir Türkiye değil, buradan Çaycuma meydanından haykırıyoruz. İster PKK gelsin, ister FETÖ gelsin, ister DAEŞ, ister Almanya, ister Hollanda gelsin. Bize Çaycuma yeter" diye konuştu. 

"KİMSE MİLLETİN SABRIYLA OYNAMASIN"
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' sözlerini hatırlatan İçişleri Bakanı Soylu, "Birisi bir şey söyledi hatırladınız mı? ‘Türkiye Cumhuriyeti'ni tükürüğünde boğarız’ dedi. Şimdi nerede o? Kodeste. Öyle bu milletin birliği ve beraberliğine, büyümesine, yükselmesine kim kastederse, bu milletin sabrıyla kimse oynamasın. Bu milletin birliğiyle kimse oynamasın. Bu medeniyetin bize bıraktığı emanetlerle kimse oynamasın. Bilinsin ki haddini bildiririz" şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın özerklik ilan edileceği yönündeki sözlerini de hatırlatan Soylu, "Birileri özerklik ilan edeceklermiş. Lice’de, Nusaybin’de, Cizre’de, Varto’da özerklik ilan edeceklerdi. Hani bugün biraz cesaretiniz varsa, ağzınızdan öyle bir söz çıksın da alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü” dedi. 

Terörü bitirme konusunda iradenin tam olduğunu belirten Bakan Soylu, “Aslanlarımız her yerde ay yıldızlı bayrakla peşlerinden koşuyor. Onlar da fare gibi kaçıyor. Bu terörü bitirme konusunda irademiz tamdır. Kandil’den havlayanlara, it gibi uluyanlara söylemek istiyorum. Canınızın kıymetini biliyorsanız oradan sıvışın. Tekrar söylüyorum. Bu millete ödettiklerinizin tüm maliyetini size ödetmezsek namerdiz" diye konuştu. 

"HADİ BİZ MHP İLE UZLAŞTIK, KILIÇDAROĞLU KİM İLE UZLAŞTI"
16 Nisan günü yapılacak halk oylamasında 18 maddelik anayasa değişikliğinde MHP ile uzlaştıklarını hatırlatan Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise eleştiren Soylu, şöyle devam etti:

"Hadi biz MHP ile uzlaştık. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu kim ile uzlaştı. Ben İçişleri Bakanıyım. Söylemleri de takip etmek zorundayım. Kandil şunu söylüyor, şimdi uçakta gelirken yine istihbarat raporlarını okuyorum. Diyorlar ki evet çıkarsa biz bittik. Şimdi siyaset yapabilirsiniz. Belediye başkanlığı, genel başkanlık yapabilirsiniz. Ama yıllardan beri bu ülkenin terörle mücadelede en güçlü olduğu zaman dilimi içerisinde eğer aynı kulvarda koşup onlarla aynı süreç içerisinde bir değerlendirme ortaya koyar da, onun değirmenine can suyu taşırsan bu millet bunun hesabını sorar. Şu dönemde (PKK) bin tane sığınaklarını tarumar ettik. İnançla, siyasi iradeyle, kararlılıkla mücadelemizi sürdürdük. Aslanlarımıza (güvenlik güçleri) siz merak etmeyin, sizinle beraberiz dedik. Tendürek’te, Beslerdereler’de, Lice operasyonlarında onlarla (güvenlik güçleri) beraber olduk. Terörü bu ülkeden söküp atacağız dedik. Şimdi onlara cansuyu taşımanın gereği nedir?"

"BAYKAL DA SANKİ KILIÇDAROĞLU'NUN KORUMASI GİBİ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal'a çağrıda bulunduğunu hatırlatan Soylu, Baykal'ın Kılıçdaroğlu'nun koruması gibi davrandığını ve topu taca attığını söyledi. "Bu fitneyi, bu FETÖ belasını bu ülkeden hepimiz ancak cesur olursak, ancak kudretli olursak söküp atabilme kazancına hep birlikte sahip olabiliriz” diyen Soylu, “Orada oynanan oyunları ve tuzakları bal gibi bilmelerine rağmen bu ülkede halen ses çıkartamıyorlar. Niçin Kılıçdaroğlu bugün FETÖ ile beraber. Ya korkuyor ya ortak. Veya esiri. Üçünden birisi. Bunun başka da anlamı yoktur” ifadelerini kullandı. 

"15 YIL SONRA GÖRÜN BİZİM BİCİRİKLERİ"
İçişleri Bakanlığı döneminde terörle mücadelede sıklıkla sahada olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1.5 yıldır bakanlık yapıyorum. 7 aydır da bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Şunu söylemek istiyorum. Ben TBMM’ye gidemiyorum. Gecenin üçüne kadar, dördüne kadar onlar Mecliste çalışıyorlar biz bakanlıkta veya sahada çalışıyoruz. Bizler şu ayağımızdaki fer bitene kadar Allahım gücümüz bu kadar yetti, sana teslimiz deyip ancak uyuyabiliyoruz. Meclise gitsek, 5-6 saat orada çalışsak güvenlik yollarını, Tendürek’i kim bilecek. Raporla terörle mücadele olmaz. Kora kor gideceksin. Aslanlarla beraber mücadele yapacaksın. 7 yaşından itibaren bizi okula göndermiyorlardı. Bizi göndermezlerken Batı dünyası, doğumundan ölümüne kadar insanları, çocuklarının ve insanlarının eğitimini sağlıyordu. Onlar yapacaklar. Siz şimdi görün bizim anaokuluna giden bicirikleri. 15 yıl sonra o Hollanda’ya, o Almanya’ya pabuçları ters giydirmezlerse ben daha hiçbir şey söylemiyorum. Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti zamanında anaokulu meselesi yüzde 60’ın üzerine çıktı. Dertleri şu. Ötekileştirerek bu ülkeyi bölmek, bu milletin gücünü azaltmak ve yarına istikrarlı bir şekilde hedeflerine ulaştırmamak. 2023’e ulaştırmasın, 2053’e, 2071’e ulaşmasın. Ne kadar çatlarsa çatlasınlar. Kendi arabamızı yapacağız, kendi uçağımızı yapacağız. Bilsinler ki dünyanın ilk on büyük devletinden birisi olacağız."

Soylu'ya ziyaretinin anısına madenci heykeli ve manda yoğurdu hediye edildi. Soylu, vatandaşlarla görüştükten sonra ilçeden ayrıldı.   

Konuşmasının ardından Soylu’ya İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, tarafından manda yoğurdu ile çeşitli hediyeler verildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 6333
01.04.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın