Pass

Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından Âşık Veysel’in 44. ölüm yıldönümü nedeniyle hazırlanan konser Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konsere; Çaycuma Belediye Başkanı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Cumhuriyet Savcısı Sultan Çavundurluoğlu, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Memur Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konsere ilgi büyük olunca, birçok vatandaş ayakta izlemek zorunda kaldı. Konser başlamadan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, okul arkadaşı olan Topluluk Başkanı Ayşen Köktürk’e çiçek takdim etti. Ankara Radyosu TRT Türk Halk Müziği eski Müdürü Şef Ertuğrul Karabulut yönetimdeki topluluk Âşık Veysel’in eserlerinin de yer aldığı birbirinden seçkin 21 türküyü solu ve koro olarak seslendirdi. Türk Halk Müziği Topluluğu Başkanı Ayşen Köktürk konuşmasında şunları söyledi; “Âşıklık geleneği, halk ozanları çalıp söyleme, sanatı halk edebiyatımızda ve kültürümüzde de çok önemli yer bulmaktadır. Âşık Veysel bu geleneğin çok önemli ve son temsilcilerindendir, rahmetle anıyoruz. Onun nezdinde aramızdan ayrılan tüm ozanlarımızı saygı ve sevgi ile anıyoruz, hayatta olanlara da sağlıklar diliyoruz. Âşık Veysel bütün toplumu kucaklayan bir felsefenin şairi ve halk ozanıydı. 1973 yılında rahmetli olduğu zaman çok üzülmüştüm. Sanki içimizden biri gibiydi. Ve ben bağlamayı ilk çalmaya başladığımda da türkü Âşık Veysel’in Sivas Ellerinde Sazım Çalınır türküsüydü. Bizler Türk Halk Müziği topluluğu olarak sizlerin takdirleri ve belediyemizin katkılarıyla 16 senedir türkülere hizmet veriyor, onları tanıtmaya, yaşatmaya, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Kurulduğumuzdan bu yana yüzlerce türküye can verdik. Siz olmasanız kendi kendimize çalıp söylemekten ne kadar mutlu olabiliriz. İyi ki varsınız. TRT’de iki defa konser vermiştik. Biz TRT’de Türk Halk Müziği amatör korolar olarak konser veren ilk topluluğuz. Tabi bunlar sizlerin takdiri ile oluyor. Başta Belediye Başkanına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Belediye personeli, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürlüğüne, hocamıza, çelenk ve çiçek gönderen sevgili dostlarımıza, basın temsilcilerimize, sahnemizi bu zamana kadar karşılıksız dekor eden Menekşe Çiçek Evi’ne de şükranlarımızı sunuyoruz. Sevgili Çaycumalılar yıllardan beri bizi bağrınıza basıyorsunuz, türkülerimize eşlik ediyorsunuz hepinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Şef Ertuğrul karabulut ise konserlere büyük ilgi gösteren Çaycumalılara teşekkür ederek; “Âşık Veysel o kadar özel bir insan ki, insanın kısacık ömrünü çok güzel bir şekilde ‘Uzun İnce bir yolda yürüme’ gibi büyük bir sözle anlatmış” diye Veysel’in önemine değindi.

Şef Karabulut’a teşekküre ederek çiçek takdim eden Çaycuma Belediye Başkanı topluluk başkanı Ayşen Köktürk ve tüm koro elemanlarını tebrik etti.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2866
22.03.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın