Pass

Çaycuma da Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın girişimleri ile bir ilk gerçekleştirilerek alınması zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgesi sınavı Çaycuma Küçük Sanayi Sitesi’nde yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile 48 meslek dalında, mesleki yeterlilik belgesi olmayanların çalıştırılmayacağı 31.12. 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Uygulama tehlikeli meslekler sınıfında yer alan işveren ve çalışanlara herhangi bir maddi yük getirmeyecek olup sınav ücretlerinin tamamı devlet tarafından karşılanacak. Sistemde esas olan Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişilerin çalıştırılmamasıdır. Çalıştırılması halinde hem işyeri için hem de çalışan için idari para cezaları söz konusudur. Bu kapsamda Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası, bölgede yapılan ilan ve duyuru çalışmalar neticesinde 48 meslek dalından başvuruları alınıp Ankara ve İstanbul’da yapılan bu sınavları bu alanda yetkilendirilmiş ÜNİVERSAL firması ile birlikte Çaycuma’da yaparak bir ilki gerçekleştirdi. İlk sınav çelik kaynakçılık mesleğinden 24 kişiyle Çaycuma Küçük sanayi Sitesi’nde hafta sonu yazılı ve uygulamalı yapıldı.

Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir konu ile ilgili; “Devamında inşaat sektöründe yapılacak olan mesleki yeterlilik sınavı ve uygulaması için Bakanlıktan sınav tarihinin verilmesini bekliyoruz. Bölgemiz için büyük bir avantaj olan bu hizmeti ÜNİVERSAL firmasıyla birlikte Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak gerçekleştirmekten büyük onur duyduk” diye konuştu.

Haber. EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2454
22.03.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın