Pass

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Çaycuma’da yoğun katılım ile gerçekleşti.

Törene; Kaymakam Serkan Keçeli, Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Kara, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Cumhuriyet Savcısı Sultan Çavundurluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, TSO Başkanı Rıfat Sarsık, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çayemder Başkanı Erol Ünlü, Memur Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç ve şehit yakınları katıldı.

İlk olarak Anıtına önüne Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili tarafından günün anlam ve önemini anlatan çelenk sunuldu.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi tarafından hazırlanan anma programında ise günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştiren Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen şunları söyledi; “Bugün Türk harp tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 102. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusal bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Yokluklar içindeki bir milletin, çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekun direnişinin gerçek bir zaferidir. 03 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı’nda cereyan eden deniz savaşlarıyla, Gelibolu Yarımadası’nda yapılan kara savaşlar Türk tarihinin en sayfalarını dolduran Birinci Dünya Savaşının seyrini değiştiren, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, başta büyük önder Atatürk olmak üzere birçok kahramanların çıktığı, Türkün gücünü dünyaya bir kez daha duyuran tarihe "Çanakkale geçilmez" sözünü yazdıran bir zafer destanıdır. Bu zafer destanını yazan ve vatan sevgisini canından üstün bilerek yaşamını bu güzel vatana adayan aziz şehitlerimiz bağımsızlığın, vatan sevgisinin birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzler arasında milletimizin gönlünde örnek yerinizi aldınız saygın ve kahramanlıklarınız. Gönüllerimizde nesilden nesile aktarılarak yaşayacak mücadele ve cesaret azminiz hiç bir zaman unutulmayacaktır. Yattığınız yerlerde şunu hissetmelisiniz ki, temiz kanlarınızla suladığınız bu kutsal vatan topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Değerli şehit aileler sizler bize azız şehitlerimizin emanetisiniz. Milletim izi yediden yetmişe tek bir vücut haline getiren bu onurlu mücadeleye, elleri kınalı yavrularını gönderen sizlere ne mutlu ki, çocuklarınız, eşleriniz ya da kardeşleriniz en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Bu duygularla şehit yakınlarına vefa ve hürmet duygularımızı yenilerken, gazı Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize ve fedakâr halkımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve gösterilerin ardından Çaycumalı şehitler tanıtıldı. Son olarak kaymakam Serkan Keçeli tarafından şehit ailelerine Türk Bayrağı takdim edildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 4159
18.03.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın