Pass

Öz Büro İş Sendikası bütün Türkiye'de 81 ilde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı.

Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı Mehmet Karaman ve Çaycuma temsilcisi Civan Karaalp tarafından Has Fırın'da bir toplantı düzenledi. Katılımcılar olarak Çaycuma Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan taşeron işçi kadınları yer aldı.

Çaycuma temsilcisi Civan Karaalp konuşmasında Kadınlar günü üzerine kadınların önemine değindi "Bugün kanla ve gözyaşıyla sona eren şanlı mücadelenin yıl dönümüdür. Bugün haksızlığa, kuralsızlığa karşı çıkmanın, sorunları dile getirmenin çözüm istemenin günüdür, kadınların onurlu mücadelesinin hatırlanacağı gündür. İnsan onuruna yakışır bir iş ve saygın bir yaşam için mücadele etmek, çalışma hayatında kadınların hak ettiği yeri bulması için çaba sarf etmek, insan olarak da kurum olarak da sorumluluğumuzdur. 24bin kadın üyesi olan Büro İş Sendikası, bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktır. Kadınlarımızın çalışma hayatındaki varlığını önemsiyoruz. Karar alma mekanizmalarıda kadınları daha fazla görmek istiyoruz, eşit işe eşit ücret alması ve kadının toplumda hak ettiği yeri bulması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kadına kalkan elin iflah olmayacağı düşüncesinden hareketle kadına yönelik şiddet cezalarının ağırlaştırılmasını istiyoruz. Ülkemizde çalışma yaşamında yeni bir kavram olmasına karşın iş hayatında sıklıkla karşılaştığımız Mobbing'in son bulmasını istiyoruz. Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruh, kuşkusuz hastadır ve tedaviye muhtaçtır. Bu bağlamda hiçbir hukuki, vicdani, insani ve yasal niteliği bulunmayan ve kadın erkek tüm çalışanları köle gören taşeron uygulamasının derhal sonlandırılmasını istiyoruz. Taşeron uygulamasından daha kötü olan ÖSP'yi asla kabul etmiyor koşulsuz kadro hakkımızın derhal verilmesini bekliyoruz. Konfederasyonumuz Hak-İş ve bağlı sendikalar olarak, Dünya Kadınlar Gününü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin teşrifleri, bakanlarımızın ve milletvekillerimizin katılımlarıyla "Daha çok sendikalı kadın daha güçlü Türkiye “temasıyla Uluslararası 6.Kadın Emeği Buluşması'yla bu yılda Haliç Kongre Merkezi'nde unutulmayacak bir kadınlar günü etkinliği gerçekleştirdik. Büyük Hak-İş ailesi olarak kadınların gücünü bir kez daha gözler önüne serdik. Her ne kadar; kadın, anne ve baba gibi bazı değerlerin bir günlük anmalara sıkıştırılması; başka bir anlatımla tüm zamanların en yüce değerlerini bir gün içinde konuşuyor olmak başka bir tartışma konusu olsa da tüm kadınlarımızın bu anlamlı ve onurlu gününü yürekten kutluyoruz. Savaşta ve barışta, işinde ve evinde, her yerde ve her koşulda emeğiyle, yüreğiyle mücadele eden tüm kadınlara başarı, mutluluk ve saygı diliyor, evladını eşini şehit veren annelerimize kardeşlerimize de bu vesileyle sabırlar diliyoruz. Gününüz kutlu, geleceğimiz aydınlık olsun” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2355
09.03.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın