Pass

Dünyanın en yaşlı ve son Çanakkale Gazisi Karadeniz Ereğlili Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, Dünya Barış Elçisi 79 yaşındaki Turgut Kaçmaz Çaycuma merkez, Filyos ve Perşembe Beldelerinde ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik Çanakkale konferansı verdi.

Konferanslara İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Cengiz Yılmaz ve okul müdürleri de katıldı.

İki gün boyunca öğrencilere Çanakkale Savaşlarını en iyi şekilde anlatmaya çalışan Turgut Kaçmaz’a teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir; “Öğrencilerime gerçekleştirdiği coşkulu sunum için Sayın Turgut Kaçmaz’a teşekkür diyorum. Vatan ve millet sevgisi konusundaki hassasiyetlerinden dolayı öğrencilerimizi de kutluyorum. Bütün ve şehit ve gezilerimizi saygı ve minnetle anıyorum ”dedi.

İki gün boyunca salonları dolduran öğrencilere hitap eden kaçmaz şunları söyledi; “Türk milleti ve Türk gençliği, bu vatanı böldürmez, bayrağı indirmez ve ezanları susturmaz. Bütün bölücü terör örgütleri bunu böyle bilsin. Görüşümüz ne olursa olsun gün birlik beraberlik günüdür. Yurdun her karış toprağı şehit dedelerinizin şehit kanıyla yoğrulmuş ve şehit dedelerimizin temiz kanıyla sulanmıştır. Böylelikle aziz vatanımız olmuştur. Türkiye'nin her yerinde konferanslar vererek bu vatanı Türk, Kürt, Laz ve Çerkez'in hep birlikte kurtarıldığını anlatıyorum ”dedi.

Turgut Kaçmaz, Çanakkale Savaşı sırasında babası Hüseyin Kaçmaz ve ailesinin yaşadıkları hakkında samimi paylaşımlarda bulundu. Düşman tanımının değiştiğine dikkat çeken Turgut Kaçmaz, "Eskiden düşman, İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan gibi devletlerdi. Oysa bugün düşman, cahilliktir ve ayrımcılıktır" şeklinde konuştu.

Turgut Kaçmaz konuşmasında, Çanakkale Savaşının Türk Milleti için büyük bir destan olduğunu belirterek bu destanın büyük özveriler sayesinde yazıldığını söyledi. Zaferin kazanılmasında en büyük özveri sahiplerinden birinin de analar olduğunu ifade eden Turgut Kaçmaz, şehit haberinin alındığında ciğerleri yanan ilk analar olduğunu ifade ederken, öğretmen ve öğrencilerce dakikalarca ayakta alkışlandı.

Öğrenciler Milli Eğitim tarafından dağıtılan bayraklara ile sık sık ‘Şehit Ölmez Vatan Bölünmez’ diyerek Kaçmaz’a eşlik ettiler.  Bazı öğrenciler ise okuduğu şiirler ile konferansa renk kattı.

Haber: EKSPRES

 

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2581
02.03.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın