Pass

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve hukuk profesörü, 24. Dönem CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum Çaycuma’da avukatlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediye Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıya, Çaycuma Belediye Başkanı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Eğitim İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Çaycuma ADD Başkanı Kıvılcım Kalyoncu, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt da katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma Belediye Başkanı, ülkenin karanlık bir dehlizin içinden geçtiğini söylerken; “Bu durumu herkese anlatmamız gerekiyor. Bu bir siyaset ve parti meselesi değil. Türkiye’nin modern ve aydınlık bir dünyaya mı ait olacağı yoksa Orta Doğu bataklığının içinde çırpınmaya devam edeceğinin yol ayrımı olarak görüyorum. Bu organizasyonda emeği geçen ADD, Eğitim İş ve Baromuza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hukuk Profesörü Süheyl Batum ise Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun teklifi ile Türkiye’yi gezerek yeni Anayasayı anlatmaya çalışacaklarını ifade etti. Batum; “Barolar ile bu çalışmayı yapmaktan çok mutluyum. Türk milleti tek adam rejimine izin vermeyecek. Bu açıkça görülüyor. Bu bir partiye oy verme meselesi değil. İş bütün yetkiyi tek adama vermeye geldiğinde, yüce Atatürk’e bile verilmemiştir. Ama bugün yapıldığı gibi birileri 1924 Anayasasının hazırlamış veto ve fesih yetkisini vermek istemişler. Ancak o zamanın meclisi bu etkiyi vermeyerek ‘hayır’ demiş. Biz ‘Başbakanlığı kaldıracağız, prangaları atacağız’ diyorlar. Demek ki Binali Yıldırım onlar için bir pranga. Demokrasi partiler rejimidir. Yeni Anayasada, diyelim ki Cumhurbaşkanı karısını öldürdü, kendisine müdahale eden üç tane korumasını öldürdü. Polisler sakladığı silahı buldu. Çoğunluk partisinin 301 oyunu alırsa yargılayabiliyorsun, 400 oyu bulursan Anayasa Mahkemesine götürüyorsun. Tesadüf ki Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinin 12 tanesini kendisi atamış. Bakan yok, Bakanlar Kurulu yok, asgari ücret komisyonu yok. Asgari ücreti de tek başına belirleyecek. Madendeki işçilerin maaşını da tek başına belirleyecek. Bunlar sadece Cumhurbaşkanı kararnamesi ile yapılacak. Ancak emin olun bu Anayasa değişikliği geçmeyecek. Türk milleti Atatürk’e vermediği yetkiyi hiç tanımadığı birine asla veremeyecek” şeklinde konuştu.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise konuşmasına Çaycuma Belediyesi’nin çalışmalarını çok beğendiğini ve vatandaşların memnun olduğunu söyleyerek başladı. Türkiye Barolar Birliği olarak isteyen her avukata seçim güvenliği eğitimi vereceklerini belirten Feyzioğlu şöyle konuştu; “Ankara’da bu eğitimi alan avukatlar kendi şehirlerinde eğim verebilecekler. Sandıklar için siyasi ayrım göz etmeksizin arkadaşlarımızı eğitiyoruz. O sandıklar namusumuzdur. İster ‘Hayır’ deyin ister ‘Evet’, sandığa gidip mutlaka mührü vurun. Birileri bize acunun içinde sakladığı bardağı ‘bu sürahidir deyip’ evet dememizi istiyorlar. ‘Elinizi açın, bardak mı, sürahi mi siz karar verin’ dediğimizde, Anayasa profesörüne siz ‘Anayasayı bilmiyorsunuz’ diyorlar. Bizim meselemiz siyasi parti meselesi değil. İnsanlar genel seçimde oyum farklı ama biz tapuyu vermek istemiyoruz diyorlar. Konu Parlamento ile Başkanlık sistemi olsaydı hepimizin bir tercihi vardı. Onu kullanırdık bizlerde yollara düşmezdik. Biz zemin kattaki evinizi 5’nci kata taşımak zorundayız. Ancak bizi -5’e götürüyorlar” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Batum ve Feyzioğlu’na Belediye Başkanı, ve sendikalar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2534
28.02.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın