Çaycuma Kaymakamlığı’nın organizasyonu ile tüm mahalle ve köy muhtarına daire müdürlerinin sunumu ilçenin ve köylerin sosyal ve ekonomik, asayiş ve güvenlik ile ilgili konuların ele alındığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Faruk Atay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Nüfus Müdürü Salim Yiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Semra Gülboy, Özel İdare Müdürü Harun Melemez, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Kadriye Uzunel, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Naşit Durdubaş, İlçe Karakol Komutanı Ruhi Çevik, belde karakol komutanları, Köy Hizmetleri Şefi Ali Acar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Satılmış Çelik, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Nüfus Müdürü Salim Yiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi’nden Sosyal Çalışmacı Tuncay Ünlütürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Naşit Durdubaş kendi alanlarına giren faaliyetler hakkında bilgi vererek muhtarların sorularını cevaplandırdılar.
Toplantı sonunda değerlendirme konuşması yapan Kaymakam Serkan Keçeli, hakkını vererek yapıldığında muhtarların büyük sorumluluğu olduğunu ifade etti.
Keçeli; “Daire müdürlerimizle köy ziyaretlerine başladık. Takdir edersiniz ki 83 tane köyümüz var. Hepsini ziyaret etmemiz biraz zaman alacak. Köy muhtarlarımızın sorunlarını daire müdürlerimiz ile elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımız köylerde tüm kamu hizmetlerinin gözü, kulağı, dokunan eli olarak görüyoruz. Ben şu anda 90 bin nüfusa hitap eden bir Kaymakamım. 90 bin nüfusa hitap ederken tüm vatandaşlara ulaşamayabiliriz. Ama köy ve mahalle muhtarlarımız bilinçli ise görevini sahiplendiyse sıkıntılardan haberdar olabiliyoruz. Bir köyümüzde sobası yanmayan bir vatandaş varsa, vay benim halime, vay o muhtarın haline. Devletimizin bu anlamda ciddi paralar yolluyor. Bizde bu paraları hesapta tutan bir Kaymakam olmadık. Personelimiz de yeterli, daha çok insana ulaşmaya başladık. Muhtarlarımızdan özelikle evinde sıcak yemeği pişmeyen, sobası tütmeyen bir vatandaşımız varsa o konuda özel gayret istiyoruz. Köy muhtarımız köyünün kaymakamıdır, milli eğitim müdürüdür, sağlık memurudur, jandarmasıdır, emniyetidir. Mutlaka aklınızın bir kenarında güvenlik asayiş konuları olmak zorunda. Kısacası siz devletin oradaki temsilcisiniz. Bu anlamda omuzlarınızdaki yük hakkını vererek yaptığınızda hiç küçümsenecek bir yük değil. Bu konuda Allah yardımcınız olsun. Emniyet ve asayiş konularında genellikle köy muhtarlarımız bilinçli ve duyarlılar. Ayni duyarlılığı mahalle muhtarlarımızdan da bekliyorum. Son yaşanan süreçte terör eylemleri o kadar sıklaştık ki en güvenli yerlerden birinde yaşadığımızı düşünüyorum. Ancak bunun doğusu, batısı yok. Güvenlik ve asayiş konularında gözümüzün her zamankinden açık olmasını istiyorum. Bir köyde okul ne kadar güzel ve iyi ise o köy muhtarı o kadar çalışkandır diye düşünüyorum. Muhtarlarımızın camiye gösterdiğimiz duyarlığı okullarımıza da göstermesini bekliyorum. İçeme suyu depolarımız da da seramik uygulaması başlatmak istiyoruz. Şayet işçiliği köylerimiz yaparız derse tüm depoların seramik kaplamasını yapmış olacağız. İçeme suyu sıkıntılarının çoğu da klor makinesinin ve klorlamasını iyi kullanılmamasından kaynaklanıyor. Sosyal hizmet anlamında da köyümüzde meydana gelen bir suçu saklamaya, duyulmasın diye üzerini örtmeye çalışırsak yaygınlaşmaya başlıyor. Bu konuda işin üzerini örtmek evi temizlemiyor. Temizlenecek bir şey varsa onu halının altına süpürmeyelim. Sakladığınız her olayda ilerde daha büyük bir şekilde karşımıza çıkabilir” diye konuştu.
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
3079