Pass

Çaycuma’dan İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun katılım sağladığı, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen ikinci ilçe müftüleri kongresi başladı, kongre 4 gün sürecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “2.İlçe Müftüleri Kongresi” Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımlarıyla başladı. Afyonkarahisar’da 4 gün sürecek kongrenin açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bize ilim ve hikmeti lütfeden, yedi kıtada İslam’a hizmet eden aziz milletimize ve insanlığa hizmet etmeyi şeref olarak bahşeden Yüce Rabbimize hamd-u senalar olsun. İnsanlığın yolunu aydınlatan bütün Peygamberlere, “Biz Peygamberler, dinar ve dirhem miras bırakmayız. İlim ve hikmeti miras bırakırız” buyuran sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa’ya (s.a.s) salat ve selam olsun” diyerek sözlerine başladı. 10 gün sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşunun 93. yılını idrak edeceklerini ifade eden Başkan Görmez, “Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşundan bugüne kadar, bu toprakları vatan kıldığımız günden bu yana, milletimizin manevi, dini, ilmi hayatına hizmet etmiş, bugüne kadar çalışmış ve ebediyete irtihal etmiş bütün hocalarımıza Yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Berhayat olanlara sıhhat, afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” duasında bulundu. “Diyanet o ortak aklı ve ortak vicdanı gittiği her yere taşımıştır” “Diyanet İşleri Teşkilatının dayandığı gelenek, İslam medeniyetinin ortak aklı ve ortak vicdanıdır” diyen Başkan Görmez, “Diyanet o ortak aklı ve ortak vicdanı gittiği her yere taşımıştır” diye konuştu. Son günlerde Diyanet ve DİTİB üzerinden yapılan saldırıların aslında İslam medeniyetinin ortak aklına yönelik olduğunu, İslamofobik nefretin hedefinde ise İslam medeniyetinin, medeniyetler üreten ortak aklı ve vicdanı olduğunu vurguladı. Başkan Görmez, Diyanet İşleri Teşkilatının bugünkü mevzuat ve yapısıyla insanlığın büyük yükünü omuzlamasının mümkün olmadığını ifade ederek “Bugün Diyanet İşleri Teşkilatının, 21.yüzyılda bütün bu dünyanın yükünü omuzlamak için yeni bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Kongrenin çok güzel geçtiğini bildiren Çaycuma ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, çok önemli konular işlediklerini, İslam'ın ıslah adı altında istismar edildiğini vurgulayan Arcaklıoğlu şöyle devam etti: "Yüce dinimiz İslam'ın içinden geçtiği süreçler, her birimiz vazifelerini icra ederken göz önünde bulundurmak zorundayız. En büyük fesat, ıslahın ve fesadın ıslah adı altında yapılmasıdır. En büyük fesat dinin mefsedeta alet edilmesidir. Dinin istismar edilerek mefsedeta alet edilmesidir. Tarih boyunca en büyük mefsedetler, en büyük ifsat hareketleri ıslah adı altında yapılmıştır. Onun için bu konuda dikkatli olmalıyız. Bugün bir din olarak, kültür ve medeniyet olarak İslam, var olmak ve yok olmak arasında Müslümanlar bir mücadeleye mecbur bırakılmıştır. Elbet de İslam rabbimizin himayesindedir. O insanın elinde değildir, rabbimiz kıyamet sabahına kadar İslam'ın baki kalacağını vadetmiştir. Ancak içinden geçtiğimiz süreçlere baktığımızda hepimiz şunun farkında olmalıyız İslam bir beka sorunu ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün en büyük tehlike İslam'ın bizzat kendisinin her türlü mefsedet için istismar edilmesidi” dedi.

Haber. EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3397
23.02.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın