Pass

Arı Şirketler Grubu, son günlerde bilgi kirliliğiyle birlikte şirket ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay’a yönelik itibarsızlaştırma girişimlerine istinaden bir açıklama yaptı. Açıklamada, Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay’ın ülke ve bölge ekonomisine verdiği katkı ile terör örgütlerine yönelik hükümetin yanında nasıl durduğu hatırlatıldı. 

Zonguldak merkezde üretim yapıp 56 ülkeye ihracat gerçekleştiren EMKO panel radyatörün de içinde bulunduğu Arı Şirketler Grubu, ulusal basına da yansıyan Vakıfbank olayı ve diğer gelişmelere yönelik basın açıklaması yaptı.

Vakıfbank’tan aldığı 10 milyon TL'lik krediyi bir gün içerisinde geri ödediklerini belirten Arı Şirketler Grubu'nun açıklamasında, yıllardır Türkiye ekonomisine katkı vermenin ötesinde, FETÖ’ye yönelik devletin her zaman yanında oldukları vurgulandı.

“BİR GÜNDE 10 MİLYON KREDİ GERİ ÖDENDİ”
Vadesi gelmeyen ve geri çağrıldığı öne sürülen kredinin bir günde ödendiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vakıfbank’tan ve diğer bankalardan kredi kullanan ve kombi yatırımı yapan grubun Vakıfbank’taki vadesi gelmeyen kredi bir gün içerisinde geri çağrıldı. Veya çok yüksek bir faiz oranıyla tekrar yapılandırılmasını teklif edildi. Grup da 1 gün içerisinde 10 milyon TL'lik krediyi geri ödedi. Krediyi geri çağırma olayından sonra diğer bankalar da kulaktan kulağa yayılan dedikodu haberleri neticesinde grubun kredi limitleri ciddi oranda kısılmıştı. Banka önce geri çağırdığı kredi yazısında BDDK’yı sebep gösterirken, olayın Başbakana gitmesinden sonra “Asıl sebep olarak KHK’da şirketin adının geçmesidir” açıklamasında bulunmuştu. Arı Şirketler Grubu'nun KHK kapsamında kapatılan Akpol Tıp Merkezi ile hiçbir alakası bulunmadığı, bunun Ankara Valiliği ve vergi dairesinden alınan yazılarla sabit olduğu, Türkiye Gazetesi’nde yayınlandı".

“600 KİŞİYE İSTİHDAM”
Yusuf Günay'ın Trabzon’un Araklı ilçesinde doğduğu hatırlatılarak, "Yusuf Günay, ticarete başladığı 1969 yılından bu ana kadar hiçbir ödemesini bir gün bile aksatmadı. 1991 yılında Kömür madeni işletmeciliğine başladı. 1995 yılında Emko’yu devralarak şimdilerde 56 ülkeye ihracat yapan bir firma haline getirdi. Ömründe bir dönem siyasete girmiş ve Anavatan Partisinin Zonguldak Yöneticiliği görevinde bulundu. Ömrünün her döneminde insana yatırım yaptı. Şirketlerden birçok insan emekli olup çocuğunu kendi yerine yerleştirdi. Hali hazırda 600'ü aşkın kişiye istihdam sağlanıyor" denildi.

CUMHURBAŞKANINA DESTEK, KILIÇDAROĞLU’NA SİTEM
Yusuf Günay'ın 2015 genel seçimleri öncesinde Kılıçdaroğlu’nun emekliye ikramiye ve yüksek asgari ücret vaatleri üzerine yerel ve ulusal gazetelere “Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinin içi boş. Bu vaatler ülkeyi batırır” açıklamalarında bulunduğu hatırlatılarak şöyle denildi:

"Seçim öncesi Zonguldak’a gelen ve şehrin önde gelen sanayicileri ile toplantı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aynı konuyu hatırlatarak, “Vaatlerinizin bir temeli yok nereden vereceksin bu kadar parayı” sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “Seçim atmosferinde mangalda kül bırakmamak adına bu tür konuşmalar gerekiyor” yanıtı almıştım. Ayrıca aynı toplantıda yine Kılıçdaroğlu’na “Yüzde 52 oyla seçilmiş Reisi Cumhur’a saygı duymak zorundasın, Kaçak Saray gibi söylediğiniz sözleri biz Türk halkı olarak kabul etmiyoruz ve etmemiz mümkün değildir” diye uyarıda da bulunmuştum. 2015 Haziran genel seçimleri öncesinde Zonguldak’a gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız’a “Sayın Bakanım siz hükümet olarak bedeli ne olursa olsun tutamayacağınız bir söz vermeyeceğinizi söylüyorsunuz ama bunun bedeli ülkeye çok ağır olur. Siz yine bir düşünün bu millet vaade yatkındır eğer vaat vermezseniz bu milleti koalisyon gibi bir sıkıntıyla yüzleştirirsiniz. Vebal almayın” diye uyarıda bulundum."

DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI VERİLEN MÜCADELE
Açıklamada, "Şirketler Grubu; 17-25 Aralık sürecinden çok önce sırf Cumhurbaşkanına yönelik hakarete varan yazıların Zaman Gazetesinde çıkması üzerine paralel yapı ile ticari ilişkisini tamamen bitirdi. Sonraki süreçte gerek nöbet tutarak gerekse açıklamalarla devletinin yanında yer alan Arı Şirketler gurubu, iftiralara rağmen duruşundan taviz vermedi. Bulunduğu şehirde camisi olmayan Tıp Fakültesi’ne Selçuklu mimarisinde bir cami yaptırdı. Yaptırdığı camiye sevaplarına ahirette kavuşmak üzere diye namaz kılmaya bile gitmedi. Aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincinde olarak Emko fabrikasında 30’un üzerinde yardıma muhtaç bayana da istihdam sağlıyor. Ayrıca şehrin moral kaynağı Zonguldak Kömürspor’a da son 3 senedir maddi destekte bulunarak katkı vermeye çalışıyor" denildi.

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 3117
01.02.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın