Pass

Sabah Namazı Buluşmaları Her hafta Çarşı merkezinde bir camide geçekleşiyor. Geçtiğimiz Pazar Çaycuma Merkez Yeni Camide gerçekleşen Sabah Namazı Buluşmasında Sabah Namazını 50.yıl Cami İmamı Murat Yaşa kıldırdı.

Namazın Sonunda Sabah Namazının Önemi hakkında sohbet eden Murat Yaşa; “Bizleri bu güzel vakitte buluşturan Rabbimize Hamd olsun, İslami anlayışa göre gün, şafak ile başlar. Şafak, güneşin ışıklarının dün-yayı aydınlatmaya başladığı zamandır. Güneşin batması ile gün biter gece başlar. Gece fecr-i sadık yani takvimlerdeki imsak vaktine kadar devam eder. Yüce Allah, kendisine kulluk için yarattığı, varlıkları hizmetine sunduğu ve yeryüzünün halifesi yaptığı insanın gecesi ve gündüzü ile bir günde beş vakit namaz kılmasını istemektedir. Beş vakit namaz geçtiği şu üç ayet-i kerimeyi zikredebiliriz: “Güneşin zevalinden (öğle vaktinde batıya yönelmesinden) gecenin ka-ranlığına kadar namazı dosdoğru kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir.”

Değerli Cemaat; Ayette sabah namazına “Kur’ân’el-fecr” denilerek hem namazda Kur’ân okunması hem de sabah namazında Kur’ân’ın çokça okunması gerektiğine işaret edilmiştir. Bu sebepledir ki Peygamberimiz (s.a.s.) sabah namazında diğer namazlardan daha çok Kur’ân okumuştur. Peygamberimizin bu uygulaması 15 asırdır aynen devam etmektedir. Peygamberimiz (s.a.s.) sabah namazının uykuya yenik düşülerek veya gaflet edilerek terk edilmemesi gerektiğini şöyle bildirmiştir: "Siz, Rabbinizi ahirette şu ayı gördüğünüz gibi mutlaka göreceksiniz. Onu görmede bir sıkıntıya düşmeyeceksiniz. Güneşin doğmasından ve batmasından önceki namazlara yani ikindi ve sabah namazlarına mağlup ol-mamaya (onları geçirmemeye) gücünüz yeterse bunu yapın."

Sabah namazını kılan kimse o gün Allah’ın koruması altına girmiş olur: “Kim sabah namazını kılarsa o Allah’ın koruması altındadır. Zimmeti konusunda Allah’a ihanet etmeyin. “Cemaatle namaz, tek başına kılınan namazdan 25 derece daha faziletlidir. Gece ve gündüz melekleri sabah namazında toplanırlar. Sonra ravi Ebu Hüreyre sabah namazlarında meleklerin toplandığına delil olarak; İsterseniz “Sabah namazı şahitlidir” ayetini okuyun demiştir.

Yüce Allah, sabah namazının şahitli olduğunu bildirmiştir. Sabah namazının şahitli olmasın ile maksat, gece ve gündüz meleklerinin sabah namazında buluşmaları ve namaz kılanlara şahit olmalarıdır. Bu husus, hadis-i şeriflerde açık-seçik bildirilmektedir. Sabah Namazının fazileti anlatmakla bitmez. Allah Namazını dosdoğru kılanlardan eylesin.” dedi. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2575
30.01.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın